14 °

max 23 ° / min 14 °

Petak

20.09.

23° / 14°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

22° / 16°

Srijeda

25.09.

18° / 15°

Četvrtak

26.09.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Živković: Stav DPS da sjednica Odbora za bezbjednost bude javna, stanje u tom sektoru je haotično

Politika

Comments 0

Živković: Stav DPS da sjednica Odbora za bezbjednost bude javna, stanje u tom sektoru je haotično

Autor: Antena M

  • Viber

Poslanik i predsjednik DPS Danijel Živković povodom odluke da sjednica Odbora za bezbjednost i odbranu bude zatvorena za javnost, novinarima je saopštio da će ona biti ubrzo završena, ali bez jasnog uvida u to o čemu se govorilo u gluvoj sobi.

Kako navodi sjednica Odbora nije bila otvorena za javnost zbog dokumenata koji su označeni stepenom tajnosti. 

"Nažalost, kao što ste vidjeli, sjednica Odbora je održana u gluvoj sobi, dakle nije bio dozvoljen pristup javnosti zbog određenih dokumenta koji su označeni stepenom tajnosti. Mi smo predlagali da se jedan dio rasprave odvoji za medije, ali politička strategija parlamentarne većine bila je da se ovo pretrči. Stav DPS je jasan - čekali smo mjesecima ovu sjednicu, iako je premijer govorio da ga ovaj sektor ne zanima. Kazao sam da imamo haotično stanje - tri vlade su nezakonito smjenjivale direktora UP, izvještaj ANB nijr prošao Odbor za nacionalnu bezbjednost. Kada na to dodamo još činjenicu da se na Cetinju desilo ubistvo u sred bijela dana, jasno je da je haos u ovom sektoru.

Pritom, svjednočili smo i sukobu PES i Demokrata kada su htjeli da ovu poziciju stave pod partijsku ligu", kaže Živković.

On dodaje da nema odgovornosti unutar vlasti, kao i da su interesantni detalji zašto neki kandidati za direktora UP nijesu prošli poligrafsko testiranje.

"Ministar unutrašnjih poslova je u pravu samo kada kaže da v.d. direktora Uprave policije nije izabran po zakonu. Interesatno je da su Demokrate kazale i da će ispitati povjerenje Vlade nakon dobijanja IBAR-a. Ipak, to niko nije uradio", podjeća Živković.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR