14 °

max 23 ° / min 14 °

Petak

20.09.

23° / 14°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

22° / 16°

Srijeda

25.09.

18° / 15°

Četvrtak

26.09.

21° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Laković: Sjednica bila zatvorena zbog iznošenja tajnih podataka

Politika

Comments 3

Laković: Sjednica bila zatvorena zbog iznošenja tajnih podataka

Autor: Antena M

  • Viber

Završena je sjednica Odobra za bezbjednost i odbranu na kojoj je obavljeno kontrolno saslušanje premijera Vlade Milojka Spajića i ministra unutrašnjh poslova Danila Šaranovića na temu naimenovanja v.d. direktora Uprave policije Aleksandra Radovića i posljedice na sistem bezbjednosti u Crnoj Gori.

Predsjednik Odbora Miodrag Laković je odgovarajući na novinarska pitanja kazao da je rasprava bila zanimljiva ali da ne može govoriti o detaljima s obzirom na to da je sjednica bila zatvorena za javnost.

"Članovi Vlade su dali svoje viđenje, parlamentarci su dali svoje viđenje, ali mogu da kažem da smo raspravili sve aspekte izbora v.d. direktora policije. Parlamentarci su imali priliku da pitaju sve ono što ih interesuje, vezano iz detalje koji su označeni stepenom tajnosti, odmah da smo imali pristup i tim podacima. Mogu reći da ne znamo mnogo više kad je u pitanju procedura od onoga što je javnost već imala priliku da se upozona", kazao je Laković.

Laković je komentarisao i negodovanje opozicije zbog odluke da sjednica bude zatvorenog tipa.

"Razumijem uvijek da opozicija hoće da iskoristi otvoreni format sjednice, pogotovo kad je u pitanju kontrolno saslušanje, da bi građanima prenijela neke svoje stavove. Međutim, morate da imate na umu da smo mi morali da baratamo izveštajima i materijalom koji je označen stepenom tajnosti. Iz tog razloga je ova sjednica morala da bude zatvorena za javnost, da bi smo mogli da, koristeći i te materijale, sačinimo jednu generalnu sliku o proceduri koja je u Vladi sprovedena", poručio je Laković.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Goran Mijušković

U Crnoj Goro nepostoje tajne sjednice kad na njima učestvuje članovi četničko-ruskih partija...to je priča za malu đecu

Brano Bozovic

Lakovicu,pusti tu pricu o tajnim podacima.Ima nas Lakovicu koji smo puno vremena proveli u bezbednosnom sektoru.Istog momenta kad ste izasli iz gluve sobe tajni podaci su bili javni.U Vasem odboru ti i jos 2-3 clana zasluzuju taj odbor.

Krzanja

Znaci ispricali ste se izmedju sebe - parlamentarna vecina sa predstavnicima bezbjedonosnih sluzbi koje je birala parlamentarna vecina... je li bilo smijeha, anegdota, dogodovstina sa litija, kvislinzi?!