21 °

max 23 ° / min 15 °

Petak

20.09.

23° / 15°

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

24° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šahman: BS iskorišćena kao šampon za pranje političkih biografija

Izvor: BDP

Politika

Comments 1

Šahman: BS iskorišćena kao šampon za pranje političkih biografija

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Oni koje su Bošnjaci podržavali i legitimisali kroz Bošnjačku stranku, ulaskom u rekonstruisanu Vladu, pogazili su određene principe i programska načela koja su zajednički baštinjena", kazao je za 24 sata jedan od osnivača Bošnjačkog demokratskog pokreta, Sead Šahman.

"Odlučili smo da, kao odgovorni ljudi, pristupimo jednom novom savezu, novoj bošnjačkoj političkoj ponudi, koja će vratiti na pijedestal bošnjački narod tamo gdje i pripada. Uvjeren sam da je ovo dobra priča uspješnih, mladih ljudi, koji možda do sada nijesu imali priliku da se politički afirmišu i iskažu. To će im biti dozvoljeno u narednom vremenskom periodu", rekao je Šahman.

Prvi izazov za novoosnovani pokret su lokalni izbori u Gusinju, 15. septembra. Šahman poručuje da su već imali inicijalni sastanak sa, kako kaže, uspješnim ljudima iz gusinjskog kraja.

"Upravo ovo što radimo jeste zov naroda! Zov naroda koji živi u Crnoj Gori, ali i glasovi koji stižu iz dijaspore, zabrinuti su kuda Crna Gora ide. Sa ovom odlukom, čini mi se, da je Bošnjačka stranka iskorišćena kao šampon za pranje određenih političkih biografija, i u tom pravcu je ovo jedan narodni odgovor na sve što se dešava… Uvjeren sam da je ovo odgovor naroda, i da će narod prepoznati ideju. Ovo je plod tih htijenja bošnjačkog naroda, koji dominantno živi na sjeveru, ali i u centralnom i južnom dijelu Crne Gore. Kao odgovorni ljudi, morali smo se odlučiti na ovakav odgovor", poručio je Šahman.

Reis Islamske zajednice, Rifat Fejzić, je vjerski poglavar u sekularnoj državi, kakva je Crna Gora, kaže Šahman, i njegov stav je za poštovanje, ali ne i za korišćenje u političke svrhe. Uzimajući u obzir članstvo i simpatizere, dobar dio ljudi je, kako kaže Šahman, nezadovoljan radom Bošnjačke stranke.

"Da su u kampanji kazali da će ući u neku vrstu aranžmana, za političke mrvice i fiktivne resore, uvjeren sam da podrška građana nikada ne bi bila takva kakva je. Vrijeme će pokazati! Ovo što mi pravimo je projekat na duge staze, biće jedna prosvjetiteljska ideja za bošnjački narod, luča bošnjačkog naroda u Crnoj Gori. Plediramo da budemo broj jedan u bošnjačkom miljeu", istakao je Šahman.

Naglasio je da je novoformirani Bošnjački demokratski pokret dobio brojne čestitke povodom osnivanja što je, kako kaže, veoma važno jer bošnjački narod ne bi trebalo da bude stigmatizovan i poistovjećen sa Bošnjačkom strankom.

"Bošnjaci su, podjetiću, državotvoran narod. Oni su 2006. godine dali plebiscitarnu podršku nezavisnosti Crne Gore, oni su potpomogli put naših euroatlantskih integracija i zaokružili se u crnogorskom biću kao važan faktor", navodi Šahman.

Očekuje dobar rezultat na predstojećim lokalnim izborima u Gusinju, kao i vanrednim lokalnim izborima u Podgorici.

"Uvjeren sam da sa ljudima, koji su bili na ovoj osnivačkoj skupštini, a dolaze iz Gusinja, možemo napraviti sjajan rezultat, za početak, koji će nas plasirati i omogućiti da imamo mandate u skupštinama opština, a onda, nadam se, da će ubrzo biti i vanredni parlamentarni izbori. Okolnosti su takve da, čini mi se, sve što je evropska agenda, regionalna priča, nema podršku građana za aktuelnu Vladu. Uvjeren sad da ćemo vrlo brzo i na vanredne parlamentarne izbore, a samim tim vjerovatno i steći parlamentarni status", zaključio je Šahman.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

HALLEY

Kao "dijete" Bošnjačke stranke i njen dugogodišnji funkcioner, Šahman odlično zna kako su klijentelizam i nepotizam razorili vrijednosni supstrat ove stranke i bili priprema za totalni moralni krah koji su doživjeli ulaskom u vojvodinu vladu. Nadam se da će se sačuvati od Danajaca sa svih strana.