16 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

23° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Nikolić: ANB i UP demantovali sopstvene navode o ugroženosti Đukanovića, još jedna potvrda potpunog haosa u sektoru bezbjednosti

Politika

Comments 4

Nikolić: ANB i UP demantovali sopstvene navode o ugroženosti Đukanovića, još jedna potvrda potpunog haosa u sektoru bezbjednosti

Autor: Antena M

  • Viber

Današnje zajedničko saopštenje Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije povodom ugroženosti bivšeg predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića, kojim su demantovali sopstvene navode od prije mjesec dana, još jedna je potvrda haotičnog stanja u bezbjednosnom sektoru, ocjenjuje portparol Demokratske partije socijalista (DPS) Miloš Nikolić.

Kako ističe u saopštenju, Agencija za nacionalnu bezbjednost je 13. jula, dakle prije svega tri sedmice, obavijestila javnost da raspolažu operativnim saznanjima o pripremi atentata na bivšeg predsjednika Đukanovića, dok je Uprava policije istog dana konstatovala da nemaju takva saznanja, odnosno – da ih ANB nije o tome obavijestio.

“Takođe, ono što je posebno indikativno je činjenica da Agencija ne samo da nije ovu informaciju pravovremeno proslijedila Upravi policije već je obezbjeđenje Đukanovića u tim danima dodatno smanjeno. Nakon toga, UP je saopštila da je formiran predmet povodom tih informacija i donešena odluka o pojačanju mjera obezbjeđenja Đukanoviću. Ponavljamo, sve ovo su zvanični stavovi ova dva organa, da bi danas, isti ti organi saopštili da nije tačno da se prijetilo Đukanoviću”, navodi Nikolić.

Riječ je o, kako kaže, još jednom u nizu kontradiktornih stavova sektora bezbjednosti u pokušaju da prikriju svoje nepostupanje i neprofesionalnost.

“Ovakav odnos prema štićenoj ličnosti ozbiljno narušava ugled države kao članice NATO-a, ali izaziva i nesigurnost kod svakoga ko očekuje da se državni bezbjednosni organi ponašaju odgovorno i profesionalno”, zaključio je Nikolić.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Krsto

Ne samo cetinjski no i sve ostale manastire i crkve

JF

Potvrdite da je siguran izvor upozorenje , tako da ih argumentima urazumite da ne lazu narod.

BeLveder

Bitno je da policija štiti popove crkve Srbije koji uzurpiraju CETINJSKI MANASTIR!