15 °

max 25 ° / min 15 °

Subota

21.09.

25° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

23° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ivanović: Ovo su posljednji dani kada građanin treba da podigne glas

Izvor: PR Centar

Politika

Comments 2

Ivanović: Ovo su posljednji dani kada građanin treba da podigne glas

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

U Vladi se traži stolica više, zato što svi oni ,,brinu” o građanima i zbog toga ih treba postaviti na administrativni Olimp. Oni su bogovi administracije, s obzirom na broj ministara u odnosu na broj stanovnika i upisati 44. Vladu Crne Gore u Ginisovu knjigu rekorda - kazao je za 24 sata izvršni direktor NVO 35 mm - Darko Ivanović. Upravo je NVO 35 milimetara pokrenula proces za registrovanje Vlade u Ginisovu knjigu rekorda.

“Jeste malo smiješno, ali je, zapravo, situacija tragična. Taj ogromni aparat, ako saberete sve ministre, a onda i njihove pomoćnike, pa direktore direktorata i tako dalje… To je jedan ozbiljan bataljon ljudi, koji za grupnu fotografiju moraju da idu na Ćemovsko polje” - rekao je Ivanović.

Napominje da se mnoge organizacije, kako kaže, žive ne čuju otkako je došlo do promjena 2020. godine. Ivanović dodaje da su se mnoge karijere pravile tako što se kritkovao bivši DPS sistem, zbog svega što u tom sistemu nije valjalo. Ali, napominje Ivanović, sada je tragično doći na vlast kritikujući DPS, a biti mnogo gori i po pitanju nepotizma i partijskog zapošljavanja, i po pitanju trošenja novca svih građana.

“Meni se nimalo ne sviđa ova situacija, gdje vidim da ljudi jedva sastavljaju kraj s krajem, a onda vidite da se ne održavaju premijerski razgovori, ja ih često tako nazivam. To su žive riječi između premijera i poslanika. Vidite da je Skupština u potpunom rasulu. Tu se bukvalno, citiraću ranijeg predsjednika Skupštine, ne zna ko pije ko plaća. Zna se ko će platiti, to su građani. Vidjeli ste ko pije, prije neki dan kad se glasalo u Skupštini, bio je disparitet između toga što su se dogovorili da glasaju ili ne. Sve to oslikava Crnu Goru kao jednu prilično neozbiljnu državu. Unutrašnje, dnevnopolitičke stvari, nimalo ne nalikuju na ozbiljnu državu i građani ozbiljno pate. Meni nije smiješno, građanima nije sigurno smiješno i taj mač može u jednom trenutku da padne i da nas pogodi u tjeme, kao Damokla “ - naglasio je Ivanović.

Tim NVO 35 mm se odlučio da na jedan sarkastičan način sprovode akcije, objašnjava Ivanović. Potrudiće se da upoznaju i međunarodnu javnost sa najnovijom, kako kaže, bulumentom ministara iz 44. Vlade, koji su pošli na odmor, čim su zauzeli pozicije.

Namjera Vlade da kroz Nacrt fiskalne strategije poveća PDV sa sedam na 15 odsto na knjige i štampu razlog je, smatra Ivanović, da se građani probude, jer će biti kasno kada dođe sve na naplatu.

“Kada hoćete da vladate haosom prvo uništite pismenost i uništite prosvjetu. Znate šta je (Vesna) Bratićka uradila, sad svi ispastamo zbog toga. Taj državni udar na prosvjetu se samo nastavlja. Dođete do toga da se uvodi PDV tamo đe mu mjesto nije. Vidim da su reagovali umjetnici, urednici štampanih medija. Ovo su momenti kad skakavci dolaze i počinju da jedu usjeve, ovo su momenti pred katastrofu” - ističe Ivanović.

Dugogodišnji novinar i izvršni direktor NVO 35 mm kaže da, s obzirom na činjenicu da se živi u teškim vremenima, za novinare najinteresantnijem mogućem dobu, svoj doprinos daje sarkastičnim predstavljanjem stvarnosti.

“Bojim se da će ovaj osmijeh preći u plač ukoliko se kao društvo ne probudimo. Ljudima nezainteresovanim za nešto što će desi posle njih, moramo da pokažemo prst, kažiprst, a bogami i da ga ćušnemo u oko nekome. Ovo su poslednji dani kada građanin može da se pobuni, kada građanin treba da digne glas” – zaključio je Ivanović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Vjesnik

POKUŠAJ POKRENUTI OMLADINU ZA SPAS CRNE GORE..ISKRENI POZDRAV...

Nency

Tačno, posljednji dani kada se mora PODIĆI GLAS. Podgorice,stara damo...USPRAVI SE!