23 °

max 25 ° / min 14 °

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

23° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kineska ambasada donirala vozilo Ministarstvu saobraćaja

Politika

Comments 0

Kineska ambasada donirala vozilo Ministarstvu saobraćaja

Autor: Antena M

  • Viber

Ministarka saobraćaja Vlade Crne Gore, Maja Vukićević, sastala se sa ambasadorom Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, Fan Kunom, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

,,Dosadašnji projekti od obostranog interesa, u prvom redu projekat auto-puta, jasno pokazuju da dvije zemlje gaje tradicionalno dobre partnerske odnose, a da je inicijativa kineskih kompanija ka daljim ulaganjima jasan pokazatelj ka očuvanju dobrih bilateralnih relacija'' poručila je ministarka Vukićević.

Vukićević je, u toku razgovora, zahvalila na riječima podrške ambasadoru Kunu.

,,Saradnja sa NR Kinom se ogleda kroz više projekata iz oblasti putne infrastrukture, koji su realizovani ili čija je realizacija u toku. Poznato je da je izgradnja dionice Smokovac-Mateševo, autoputa Bar-Boljare realizovana kroz projekat “Pojas i put” od strane kineske kompanije CRBC, a na osnovu kredita EXIM Banke. Pored toga, u toku je izgradnja bulevara Tivat-Jaz, gdje je izvođač kompanijaiz NRK, Šang-Dong. Radujeiskustveno dobra saradnja i radićemo na daljem privlačenju investitora'' saopštila je ministarka saobraćaja.

Sagovornici su konstatovali da je Kina odavno prepoznata kao jedan od ključnih partnera, naročito na polju infrastrukturnih ulaganja, te da ćemo ekonomiju dodatno osnaživati kroz rad na većem broju zajedničkih projekata.

,,Ambasada Narodne Republike Kine u Crnoj Gori, sa sjedištem u Podgorici, je donijela Odluku o donaciji novog hibridnog vozila Ministarstvu saobraćaja u cilju opremanja voznog parka radi podsticanja zelenog saobraćaja i očuvanja životne sredine i upravo i taj korak ukazuje da je naša podrška Crnoj Gori prioritet izgradnje naših ekonomskih relacija.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR