24 °

max 24 ° / min 14 °

Subota

21.09.

24° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

23° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 15°

Srijeda

25.09.

22° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Napredak Crne Gore na evropskom putu podsticajan za region

Politika

Comments 0

Napredak Crne Gore na evropskom putu podsticajan za region

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora odabrala je put razvoja koji će je dovesti do punopravnog članstva u Evropskoj uniji (EU), kazao je potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova, Ervin Ibrahimović.

Iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP) saopšteno je da je Ibrahimović danas, u odvojenim susretima, razgovarao sa ambasadorima Kosova i Slovačke u Crnoj Gori, Arijanom Žerkom Hodžom i Borisom Gandelom.

Kako su naveli iz tog resora, Ibrahimović je sa Gandelom razgovarao o vanjskopolitičkim prioritetima Crne Gore, sa posebnim osvrtom na ostvareni napredak u pregovorima sa EU.

„Kazao je da 44. Vlada ostaje u potpunosti privržena definisanim prioritetima vanjske politike i da je Crna Gora odabrala put razvoja koji će je dovesti do punopravnog članstva u EU“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je na sastanku istaknuto da Slovačka i Crna Gora, kao prijateljske države i NATO saveznice, imaju odlične bilateralne odnoe.

Sagovornici su ocijenili da je među prioritetima međudržavnih kontakata stvaranje uslova za bliže povezivanje privrednika i jačanje ekonomske saradnje.

„U razgovoru sa ambasadorkom Kosova ocijenjeno je da su Kosovo i Crna Gora prijateljske zemlje i susjedi koji dijele evropsku perspektivu i u kontinuitetu rade na unapređivanju bilateralnih odnosa“, kaže se u saopštenju.

Iz Ministarstva su naveli da je ukazano na važnost intenziviranja političkog dijaloga na visokom nivou, koji će dodatno podstaći sveukupne bilateralne kontakte, ali i intenziviranje ekonomske saradnje.

„Sagovornici su se saglasili da snažna evropska i evroatlantska orijentacija dvije zemlje predstavlja temelj za buduće zajedničko djelovanje u pravcu jačanja dobrosusjedskih odnosa i regionalne saradnje“, kazali su iz MVP.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR