16 °

max 25 ° / min 14 °

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

26° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
CGA: Zloupotreba javnih resursa u Kotoru za predizborne promocije

Politika

Comments 0

CGA: Zloupotreba javnih resursa u Kotoru za predizborne promocije

Autor: Antena M

  • Viber


Kotor je grad koji je u posljednjih 35 godina najviše puta mijenjao lokalnu vlast, a samo ta činjenica dovoljno govori o političkoj zrelosti Kotorana i prikazuje koliko je Kotor poseban i bitan za svakog njegovog građanina. Često su te izborne utakmice pratile sitne, nekad i krupnije nepravilnosti. Redovno, su predizborne procese krasile i prateće funkcionerske kampanje i zloupotrebe javnih resursa. Tome nažalost svjedočimo i ovog puta. Naravno, nijesmo time iznenađeni, obzirom na količinu partitokratske demagogije i populizma nastanjenog u crnogorskoj, a nažalost i u našoj, gradskoj političkoj zbilji, saopšteno je iz opštinskog odbora Crnogorske građanske akcije.

Iz CGA saopštavaju da su „blicevi, objektivi, spotovi, dronovi, vajber grupe i zajednice, pokrivalica za 5-6 godina potpune inertnosti, neinicijativnosti i neodgovornosti prema građanima i njihovim najosnovnijim životnim potrebama.“

"Iako je turistička sezona u punom jeku, bageri, teški kamioni i prateća mehanizacija, dodatno opterećuju već preopterećenu stvarnost našeg grada. Kilometarske kolone vozila, iznurena lica građevinaca, zbunjeni i nezadovoljni gosti i sugrađani su precizna slika svakodnevice. Svakodnevice sazdane od potpune saobraćajne anarhije, haosa u akvatorijumu, prljavštine i neprijatnih mirisa. Interesi grada i građana stavljeni su u drugi plan u odnosu na izborni klijentelizam, političko-interesne agende i medijsko-promotivne aktivnosti, što produbljuje osjećaj već naslaganog nezadovoljstva. Molimo odgovorne da ne potcjenjuju moć našeg opažanja i prosuđivanja gradske realnosti i svega što tu realnost uzrokuje i prati. Ovo je važno da znate kada pokušavate kreirati sliku o tobožnjoj uspješnosti vaše vlasti za partijsko-biračke mehanizme koji su vam u opterećujućem fokusu ovih dana. Drugim riječima, jedva imamo živaca za stvarnost a ne još i za vaše estradne imaginacije realnosti - navodi se u saopštenju OO CGA Kotor.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR