15 °

max 23 ° / min 14 °

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

26° / 17°

Subota

28.09.

25° / 19°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić čestitao dan opštine Plužine i Petnjica

Politika

Comments 0

Spajić čestitao dan opštine Plužine i Petnjica

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade čestitao Dan opštine Plužine: Kroz partnerstvo do uspješnih razvojnih projekata na sjeveru

Predsjednik Vlade Milojko Spajić čestitao je građankama i građanima Plužina Dan opštine. On je kazao da Plužine sa ponosom čuvaju sjećanje na herojske podvige i izuzetne ličnosti koje je iznjedrio pivski kraj, a koje zaslužuju poštovanje.

„Rekordna posjećenost koju bilježi Opština, potvrda je vrijednosti mnoštva prirodnih ljepota i kulturnoistorijskih spomenika, ali i pregnuća lokalne uprave i domaćinstava, u cilju održivog razvoja ovog planinskog područja. Pored vrijednih rezultata u energetskoj, te oblasti agrara, etno i seoskog turizma, Plužine decenijama unazad dokazuju da su jedan od značajnijih centara za dešavanja iz oblasti kulture na sjeveru države“, naveo je Spajić u čestitki.

Predsjednik Vlade istakao je da će u revitalizaciji starih industrijskih pogona, izgradnji novih i mapiranju biznis zone u Plužinama, lokalna uprava imati punu podršku Vlade.

Kako je dodao, nove mjere ekonomske politike garantuju veću produktivnost i pravedniju raspodjelu državnih sredstava, a fokusiranost na evropsku integraciju – prosperitetnu državu, jakih institucija i društvo ravnomjernog, održivog razvoja i građanske harmonije.

„Siguran da ćemo, jačajući pozitivne prakse i afirmišući uspješne primjere, imati plodotvorniju saradnju, na dobrobit svih građanki i građana Plužina, još jednom vam čestitam Dan opštine“, poručio je predsjednik Vlade u čestitki.

Spajić čestitao Dan opštine Petnjica: Razvojnim projektima do boljeg životnog standarda na sjeveru

Predsjednik Vlade Milojko Spajić čestitao je građankama i građanima Petnjice Dan Opštine.

„Neizmjeran je doprinos žitelja bihorskog kraja u razvoju našeg društva kao raznolike, multietničke i muiltikulturalne zajednice, sa velikim postignućima u svim oblastima. Stanovnici Petnjice i njene okoline, kao i njihovi preci, svojom darovitošću i čuvanjem autohtonih tekovina, ostavljaju dubok stvaralački trag, prepoznat u nacionalnim i međunarodnim okvirima“, naveo je predsjednik Vlade u čestitki.

On očekuje da će se, u narednom periodu, kroz intenzivniju saradnju, te sprovođenjem brojnih razvojnih projekata, životni standard, naročito u sjevernoj regiji, podići na viši nivo.

Održiva iskorišćenost hidro i šumskog potencijala, intenzivniji razvoj autentične poljoprivredne proizvodnje i domaće radinosti, etno i seoskog turizma, ističe predsjednik Vlade, garancije su za realan i brz napredak Opštine..

„Siguran da ćemo, kroz kvalitetnu saradnju sa lokalnim samoupravama, postići ravnomjeran i održiv razvoj, zaustavljajući socijalno raslojavanje i odliv stanovništva sa sjevera, još jednom, svim građankama i građanima Petnjice čestitam opštinski praznik“, zaključuje premijer Spajić u čestitki.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR