16 °

max 23 ° / min 15 °

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 16°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

21° / 16°

Četvrtak

26.09.

23° / 15°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI "21.maj": Degutantno je slušati predstavnike sadašnje populističko-agenturne vlasti kada se osvrću na vladavinu DPS-a

Politika

Comments 4

GI "21.maj": Degutantno je slušati predstavnike sadašnje populističko-agenturne vlasti kada se osvrću na vladavinu DPS-a

Autor: Antena M

  • Viber

Crnogorska javnost se već godinama suočava sa nizom obmanjujućih poruka, neodrživih uvjerenja i lažnih tvrdnji koje dolaze iz političkih ili širih slojeva društva, saopšteno je iz Građanske inicijative 21. maj.

"Obimna studija bi se mogla napisati o neistinama, obmanama i zabludama koje su prisutne u javnosti a često ih čujemo od strane političara, aktivista ili analitičara. Tako se od sadašnje dokazano nesposobne i nesuverene vlasti i njihovih javnih prirepaka nerijetko može čuti teza o pogubnoj tridesetogodišnjoj vladavini DPS-a, što bi trebalo da bude alibi za sve bedastoće novog režima. Međutim, postdpsovski režim je u mnogo čemu okašnjela, štetočinska i prežvakana verzija najgorih poglavlja starog režima", navode u saopštenju.

Iz GI 21. maj ističu da nema dileme da bi parlamentarna većina prije tri decenije bila predani član DPS-a.

"Tada bi virili ispod Amfilohijeve mantije, klečali bi pred velikosrpskom politikom, gušili bi se u identitetskoj konfuziji i antisuverenizmu, institucije bi podredili ličnim i stranačkim interesima, ekonomiju bi svodili na populizam i kupovinu glasova, dok bi Crnu Goru držali u izolacionističkoj bijedi i antievropskoj orijentaciji. U međuvremenu, lideri sadašnje većine i njihove pristalice suprostavljali bi se državotvornoj i proevropskoj politici, građanskom i sekularnom društvu i težili bi da budu inferiorni  upravitelji Crne Gore kao primitivne beogradske kolonije", ocjenjuju u saopštenju.

Na kraju poručuju da je zato degutantno slušati predstavnike sadašnje populističko-agenturne vlasti kada se osvrću na vladavinu DPS-a, pri tom zaboravljajući da su oni aktuelni sljedbenici upravo one DPS-ove politike koja je devastirala Crnu Goru.

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Marina

@ajde Bravo! Oni su cak i vece štetočine od aktuelne vlasti jer se predstavljaju nekakvim zaštitnicima CG a nema toga teksta ili njihove reakcije đe na najgori način ne popljuvavaju DPS koji je,pokazalo se to jasno u ove teske 4 godine,uz nekoliko malih partija,jedini istinski borac za evropsku CG.

JF

Imao sam velika ocekivanja od 21 maja kada se osnovao? Toliko intelegencije i patriotseke misli se okupulo tada. I dje su danas? Samo sporadicni textovi tu i tamo i nista. Ovakvu vrstu borbe protiv ovih utvara sto vladaju mogu i ja voditi iz Skandinavije komentarisati svakodnevne abnomalije u CG. Veliko razocarenje 21/5 samo price i nista vise. STETA?