18 °

max 24 ° / min 14 °

Nedjelja

22.09.

24° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

23° / 16°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

23° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Rajzing Rajnke: Crna Gora nema vremena za gubljenje i za teme koje dijele i vraćaju u prošlost

Izvor: Ministarstvo pravde

Politika

Comments 4

Rajzing Rajnke: Crna Gora nema vremena za gubljenje i za teme koje dijele i vraćaju u prošlost

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar pravde Bojan Božović sastao se danas sa ambasadorkom SAD Džudi Rajzing Rajnke i u prijateljskom razgovoru naglasio da učlanjenje Crne Gore u EU i evroatlantske integracije ostaju glavni spoljnopolitički prioritet naše države, na čemu će se u narednom periodu raditi još predanije i dinamičnije, saopšteno je iz tog resora. 

Kako se navodi, ambasadorka Rajnke je kazala da, nakon dobijanja pozitivnog IBAR-a po novoj metodologiji, Crna Gora nema vremena za gubljenje i za teme koje dijele i vraćaju u prošlost.

"Da od sada sve zavisi od nas i da je sada naš glavni cilj ispunjenje svih zadataka iz završnih mjerila i učlanjenje u EU, kao i da ćemo u tom smislu imati neupitnu podršku SAD.

Ministar Božović se saglasio sa stavom ambasadorke Rajnke, zahvalio na podršci SAD i izrazio očekivanje da ta podrška neće izostati ni u narednom periodu.

Naglasio je da su: poglavlja 23 i 24, usvajanje propisa koji će regulisati zaštitu svih ranjivih grupa, stvaranje svih uslova za slobodan rad pravosudnog sistema uz odgovarajuću fizičku zaštitu objekata i zaposlenih, borba protiv korupcije, saradnja sa civilnim sektorom, samo neki od prioriteta u radu ovog resora u narednom periodu", piše u saopštenju Ministarstva pravde. 

Ministar je najavio da će intenzivirati komunikaciju i saradnju sa civilnim sektorom, diplomatskim korom i administracijom u Briselu.

"Na taj način ćemo najefikasnije nalaziti najbolja rješenja, usvajati najbolje prakse i rješavati sve zadatke iz evropske agende", kazao je ministar Božović.

Ambasadorka Rajnke je čestitala Božoviću novu dužnost i poželjela uspjeh na novom poslu.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Orlov krš

Kad ste podržavali kleronacionalistički,anticrnogorski,antievropski litijaški pokret nije vas bilo briga što pomažete da se građanska,sekularna,antifašistička Crna Gora baci na koljena!Sad nam sugerišete da nema vremena za gubljenje,a četiri godine se i uz vašu pomoć rastura država Crna Gora!

Astro

Ahahahaha kakva izjava....pogledaj dom svoj anđele/ambasadorko, kad pričaš o podjelama...