18 °

max 20 ° / min 17 °

Utorak

24.09.

20° / 17°

Srijeda

25.09.

22° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Budva u pat poziciji i dalje: Dokić , Popović, Lazić, Radulović podnijeli ostavke na odbornička mjesta

Politika

Comments 3

Budva u pat poziciji i dalje: Dokić , Popović, Lazić, Radulović podnijeli ostavke na odbornička mjesta

Izvor: Vijesti/Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Samo pet dana do isteka roka od 60 dana od objavljivanja končanih rezultata lokalnih izbora, u Budvi i dalje je pat pozicija.

Ukoliko do 17. avgusta ne bude konstituisan parlament, odnosno ne bude izabran predsjednik tog doma, predsjednik Crne Gore Jakov Milatović raspisaće ponovo izbore u Budvi.

Iako je podgoričkim "Vijestima" iz više izvora rečeno da su novi izbori sasvim izvjesni, još zvanično nijesu otvoreni pregovori liste "Budva naš grad" i Demokratske partije socijalista (DPS) koje je najavio Nikola Jovanović.

To je još jedina preostala šansa da se obezbijedi skupštinska većina od 17 odbornika i formira vlast, pošto su svi dosadašnji pregovori političkih igrača propali.

Jovanović nije odgovorio "Vijestima" da li je otvorio pregovore sa DPS-om. Jovanovićeva lista je osvojila devet mandata, pa bi mu podrška sedam odbornika DPS obezbijedila sigurnu vlast, pošto je prethodno stvoren savez sa lokalnim SDP-om i njihovim liderom Petrom Odžićem.

Sa druge strane, lista "Za budućnost Budve - Mladen Mikijelj" koja je takođe osvojila devet mandata čeka odgovor lokalnih Demokrata da li će predložiti svoga kandidata za predsjednika parlamenta. Mikijelj i lista Pokreta Evropa sad su još ranije dali predlog Demokratama da predlože svoga kandidata te da će oni glasati na sjednici Skupštine Opštine. Izborom predsjednika parlamenta, konstituisana bi bila SO, pa bi rok za izbor predsjendika Opštine bio produžen. Demokrate su ranije najavile da će u cajtnotu izaći sa svojom platformom. 

I dok se čeka rasplet situacije u ovih nekoliko dana, odnosno da li će Vlada zakazivati nastavak konstitutivne sjednice sa jedinom tačkom dnevnog reda, izbor predsjednika parlamenta, desila se prava serija ostavki na odbornička mjesta.

Sa Jovanovićeve liste, prema saznanjima "Vijesti", ostavke na mjesto odbornika podnijela je potpredsjednica Opštine Jasna Dokić, sekretar za investicije Joko Popović, glavna gradska arhitektica Jelena Lazić, a sa liste Demokrata Milivoje Radulović, direktor opštinskog preduzeća "Otpadne vode".

Njihove ostavke vezane su za zakonske odredbe, jer ukoliko bi zadržali odbornički mandat automatski bi im prestale funkcije.

Sa druge strane mišljenje Agencije za antikorupciju čekaju direktor JP "Morsko dobro" Mladen Mikijelj i direktor TO Budva Nemanja Kuljača, koji su i dalje odbornici liste "Za budućnost Budve". ASK se već izjasnila u slučaju Glavnog pregovarača sa EU Predraga Zenovića, koji može da zadrži odborničku funkciju.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Nikola

Ne diraj zeta Kuljača, radi njega se svi posrbiše

ivica

Svetosavci se ne mogu sloziti.Budvanska Srbadija nece Grbaljske cetnike i obrnuto. Demokrate Posrbice cekaju na ogradi da vide koliko ce najvise dobiti koristi da Ljaljo kaze DA. Pihhhh

roki

Daj dogovorite se, samo onog direktora komunalnog sto urla da ne gledamo .