17 °

max 20 ° / min 17 °

Utorak

24.09.

20° / 17°

Srijeda

25.09.

23° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović: U Crnoj Gori je na snazi obesmišljavanje institucionalnog djelovanja na račun kratkoročne politike, rast cijena će pojesti najavljeno povećanje plata

Politika

Comments 2

Milatović: U Crnoj Gori je na snazi obesmišljavanje institucionalnog djelovanja na račun kratkoročne politike, rast cijena će pojesti najavljeno povećanje plata

Autor: Antena M

  • Viber

Može se slobodno zaključiti da je socijalni dijalog u Crnoj Gori urušen, poručio je predsjednik države, Jakov Milatović.

On je kazao da je jučerašnjom sjednicom Socijalnog savjeta, dijalog sveden na puko elektronsko preglasavanje.

"Time je izostao konsenzus, a takođe i formalna preporuka Socijalnog savjeta, kao institucionalni rezultat dijaloga i dogovora socijalnih partnera. Nažalost, u Crnoj Gori je na snazi obesmišljavanje institucionalnog djelovanja na račun kratkoročne i kratkovide politike", rekao je Milatović.

Dobro je raditi na, kako je kazao, povećanju zarada i životnog standarda građana i to je posao svih dobronamjernih donosilaca odluka.

"Ali nije dobro što se više od 100 miliona eura namjerava uzeti od bruto zarada građana iz Fonda PIO i transferisati kompanijama koje su ostvarile rekordne profite, pritom prebacujući teret i umanjujući konkurentnost porodičnih, malih i mikro preduzeća.

Istovremeno, nije dobro što se ovako napravljeni minus u javnim finansijama namjerava kompenzovati povećanjem PDV-a i ostalih dažbina, koje direktno utiču na rast cijena", smatra Milatović.

Na kraju, kako dodaje, nije dobro što će rast cijena potpuno pojesti najavljeno povećanje zarada od šest odsto, ostavljajući tako građane sa još većim problemima od ovih sa kojima se trenutno suočavaju.

"Apelujem da se zbog malih partijskih poena, koji su već značajno limitirani, ne urušava decenijama građen sistem međugeneracijske solidarnosti i ne kocka sa budućnošću naših građana", poručio je Milatović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

mr

Kako nam dobro ide, samo na jednom primjeru: vrhunsko maslinovo ulje "monini" čija se cijena godinama kretala oko 11-12€, jutros na akciji koštaše, u poznatom lancu marketa, 25€ !!! Hvala čuditvorcu iz PES-a!

Petar

Nažalost, u Crnoj Gori je na snazi obesmišljavanje institucionalnog djelovanja na račun kratkoročne i kratkovide politike", rekao je Milatović. Slazem se u potpunosti sa g.Milatovicem,pocev od ponasanja Predsjednika i Premijera!