17 °

max 23 ° / min 17 °

Srijeda

25.09.

23° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 12°

Utorak

01.10.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
DPS: Dosta je bilo – promjenom naziva ulica vlast poništava antifašističke vrijednosti Pljevalja

Politika

Comments 2

DPS: Dosta je bilo – promjenom naziva ulica vlast poništava antifašističke vrijednosti Pljevalja

Autor: Antena M

  • Viber

U Pljevljima više niko ne zna na kojoj je adresi i broju, koliko su česte promjene naziva ulica u zadnjih godinu dana, saopšteno je iz Opštinskog odbora DPS Pljevlja.

Kako su istakli, na mnogo šta su navikli od ove nesretne pljevaljske crno – crvene koalicije u zadnje vrijeme protkane nijansama zelene boje, ali ovo što imaju na umu posljednjim odlukama u vezi sa nazivom ulica prelilo je kap gorčine za sve dobronamjerne građanski orjentisane Pljevljake.

“Pokušaj preimenovanja ulica koje nas svojim nazivima podsjećaju na svijetlu istoriju antifašističke borbe protiv stranih okupatora i domaćih izdajnika ne smije proći, ne samo zbog slavne prošlosti, već i zbog antifašističkih vrijednosti na kojima treba da vaspitamo buduće generacije”, dodaju u saopštenju.

Iz DPS Pljevlja pozivaju sve relevantne institucije u Crnoj Gori da zaustave ovo novokomponovano zlo koje se nadvilo nad Pljevljima, i želi da napravi od našeg grada nešto što on nikad nije bio.

“Prije svega pozivamo nadležna ministarstva, međunarodne organizacije ali i tužilaštvo koje bi trebalo da konačno prepozna fašisoidne namjere pljevaljske vlasti”, zaključuju u saopštenju.

 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

BeLveder

Potpuno ispravna kritika, ali ipak treba imati u vidu da je to bio jedinstveni DPS u kome je u PV preovladavao SNP dio, a sad Demokrate i NSD...

Dragan PV

A vi se pokrijte ušima! Za vašeg mandata dali ste vi ulice Petru I i Nikoli Pašiću. Nijeste htjeli uvažiti molbe CG patriota da jednu ulicu u PV nazovete po kralju Nikoli. Zato PSsss!