17 °

max 23 ° / min 17 °

Srijeda

25.09.

23° / 17°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

22° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

18° / 12°

Utorak

01.10.

21° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Božović: Vučić svu snagu i koncentraciju polaže u podgoričke izbore

Izvor: Akademija za regionalni razvoj

Politika

Comments 1

Božović: Vučić svu snagu i koncentraciju polaže u podgoričke izbore

Izvor: TV E

Autor: Antena M

  • Viber

Crna Gora je u vanrednim političkim okolnostima, a vanredne političke okolnosti zahtijevaju i vanredne mjere, tako da bi oni kojima je stalo da sačuvaju suverenitet i integritet države trebalo da krenu u formiranje vlade u sjenci, kazao je gostujući u centralnoj informativnoj emisiji 24 Sata na Televiziji E izvršni direktor Regionalne akademije za razvoj demokratije Balša Božović.

“Aleksandar Vučić svu svoju snagu i koncentraciju upravo polaže u ove naredne podgoričke izbore, ali i u naredne parlamentarne, eventualne, izbore u Crnoj Gori. Te koalicije koje će se praviti one će imati, na neki način, vrlo veliku podršku iz Beograda. Oni će praviti različite kombinatorike kako bi zadržali vlast u Podgorici. Dakle, Vučić će sve uraditi da ne dozvoli da njegova struja izgubi vlast u glavnom gradu Crne Gore”, naveo je Božović.

Lokalni izbori u Podgorici, su izbori koje, prema njegovom mišljenju, opozicija treba da iskoristi, jer je sada, kako kaže, dobar trenutak kad Aleksandru Vučiću mnoge stvari ne idu na ruku.

“Ono što je očekivao da će se u Sjedinjenim Američkim Državama dogoditi, pobjeda Trampa, to je sada sve manje izvjesno. Stanje na ukrajinskom frontu, i to da je ukrajinska vojska prodrla duboko na rusku teritoriju, to je takođe nešto što spoljno politički Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem nije očekivala. Imate Republiku Srpsku koja je kompletno sankcionisana od strane Sjedinjenih Američkih Država i imate u Crnoj Gori Vučićeve prvake koji su sankcionisani od strane Hrvatske”, kazao je Božović.

On podsjeća i da se narednih dana spremaju prvi protesti, nakon devedesetih, Albanaca na jugu Srbije, koji su nezadovoljni svojim položajem.

“Ovo je prilika kada se Aleksandru Vučiću, makar spoljnopolitički, vrlo klimaju njegovi temelji i veoma bi bilo važno da sada opozicija iskoristi ovaj trenutak i da pokuša da formira vlast u Glavnom gradu”, naglasio je Božović.

Strahopoštovanje koje crnogorski zvaničnici gaje prema Aleksandru Vučiću je, kako kaže, stavljanje crnogorskih interesa po strani. Oni, dodaje Božović, povlađuju Vučiću, ili, najblaže rečeno, pokušavaju da ga ničim ne uvrijede.

“Mislim da je potrebno mnogo više integriteta da pokažu oni, koji rukovode Crnom Gorom, jer oni uvijek govore u ime građana, i to oni treba da znaju. A ovdje na svaki mogući način brukaju obraz građanima koji su glasali za njih”, istakao je Božović

Smatra da je raspad Pokreta Evropa Sad dokaz da se ljudi osvješćuju, jer, kako je rekao, poslije Evrope sad stiže Evropa sad 2, koja će građanima donijeti enormna poskupljenja, inflaciju i nesigurnost.

Prema njegovom mišljenju porazno je što su se najtrofejniji srpski sportisti tokom jučerašnjeg dana grlili sa Aleksandrom Vučićem, dok su mnogi mladi aktivisti bili u zatvoru zbog protesta protiv otvaranja rudnika litijuma u dolini Jadra.

“Nijedan se nije usudio da pita o čemu se radi, niti da bojkotuje taj prijem, ili da na neki način svojim ličnim primjerom pokaže da mu je zaista stalo do onoga što misli većina građana. Svi su se prema tome ponašali kao da je sve u redu, kao da je Vučić jedan demokrata koji ih dočekuje, koji ima puno pravo da se sa njima raduje. Mislim da je to jedna tužna slika i srpskog društva i svega onoga što se danas dešava u Srbiji”, zaključio je Božović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Orleans

Možda se uopšte ne radi o strahopoštovanju već o golom strahu da se i nama ne dogodi kakva Banjska.