24 °

max 24 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 14°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 11°

Utorak

01.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Čarapić: Amandmanom o državnoj imovini Crnoj Gori se ne oduzima zemljište

Politika

Tag Video
Comments 1

Čarapić: Amandmanom o državnoj imovini Crnoj Gori se ne oduzima zemljište

Autor: Antena M

  • Viber

Na dnevnom redu 40. sjednica Zakonodavnog odbora poslanici su raspravljali o Predlogu zakona o dopuni Zakona o koncesijama; Predlog zakona o korišćenju energije iz obnovljivih izvora; Predlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o energetici; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim  poslovima; Predlog odluke o izmjeni Poslovnika Skupštine Crne Gore; Predlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o energetici, koji su podnijeli poslanici Vasilije Čarapić i Uglješa Urošević; Predlog zakona o dopuni Zakona o javnim nabavkama; Predlog zakona o Razvojnoj banci Crne Gore; Predlog zakona o izmjenama i dopunama Opšteg zakona o obrazovanju i vaspitanju.

Tok sjednice:

Poslanik PES-a Vasilije Čarapić obrazložio je amandman na Predlog zakona o državnoj imovini.

"Predloženima amadmanima, pored ustanovljenog izuzetka kada je u pitanju gradnja hotelskog turistčkog kompleksa na državnom zemljištu, a ovaj izuzetak se odnosi na postavljanje mogućnosti davanja saglasnosti zakupcu na otuđenje objekta koji je izgradio na zakupljenom zemljištu u skladu sa planskom dokumentacijom i ugovorom, mi sada predviđamo ovim amadmanom mogućnost da se otuđi objekat koji je izgradio na zemljištu, a koje je dato odlukom Skupštine u zakupu do 90 godina. Dakle, samo za krupne investicije uvodimo opciju da, recimo, invesitor ima mogućnost divestiranja u trenutku kada želi da nastavi ekonomske operacije u tom nekom objektu, da ga on proda nekome drugom ko će te operacije da nastavi", kazao je Čarapić.

On je dodao da Crna Gora neće izgubiti i dodaje da vlasništvo nad zemljištem koji je dat u zakup ostaje Crnoj Gori.

Poslanici su usvojili amandmane PES-a o državnoj imovini.

Govoreći o Predlogu zakona o korišćenju energije iz obnovljivih izvora ministar energetike Saša Mujović kaže da je to napredan zakon na kojem su intezivno radili.

"Prvo i osnovno, kroz ovaj zakon želimo da stvorimo jednu plodnu atmosferu, jedan dobar ambijent da što brže, na održiv način, dostignemo nacionalne ciljeve u smislu smanjenja emisije CO2 i povećanje udjela obnovljivih izvora u ukupnoj finalnoj potrošnji. Drugo, želimo da smanjimo upotrebu fosilnih goriva. Mi smo po definiciju, odnosno prema Ustavu, zemlja ekološka i onda je potpuno u redu, ja mislim, i vrlo smisleno da nivo fosilnih goriva sve više i više smanjeno. Želimo postići što manju uvoznu zavisnost, svake godine iz ovog budžeta odliva se ogromna količina novca za nabavku fosilnih goriva. Sljedeća stavka što želimo postići jeste diversifikacija izvora", kazao je Mujović.

Prihvaćen je i Predlog zakona o korišćenju energije iz obnovljivih izvora.

-Predlogom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o unutrašnjim poslovima želimo naglasiti hitnu potrebu za povećajanje broja policijskih službenika, uslove za ostvarivanje prava na penziju policijskih službenika, potrebu za efikasnim postupkom za očuvanje integriteta Ministarstva unutrašnjih poslova- kazao je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Poslanik PES-a Vasilije Čarapić govoreći o Predlogu odluke o izmjeni Poslovnika Skupštine Crne Gore kaže da je parlamentarna većina predložila da se promijeni poslovnik  tako što će se u članu 18. stav 5, koji se odnosi na potpredsjednike Skupštine, umjesto do sadašnjeg pravila da se bira jedan potpredsjednik iz reda manjina bira još

"Smatramo da time možemo samo da doprinesemo integritetu Skupštine", kazao je Čarapić.

Poslanik DPS-a Oskar Huter je kazao  da je ovim Predlogom o izmjeni poslovnika svima jasno da se radi o običnim trgovinama i izmišljanjem novih stolica kako bi svi, kako kaže, u tom vozu našli svoje mjesto.

Zakonodavni odbor podržao je, većinom glasova, izmjene Poslovnika Skupštine, prema kojima najviše dva potpredsjednika parlamenta mogu biti iz manjinskih partija.

Odbor će preostale tačke dnevnog reda razmatrati sjutra.

Sjednicu možete pogledati na linku ispod:

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

!!!

Haha,pa ovo je isto kao onaj Dritanov zakon što je poklonio Srbiji pola CG.Kaže,možeš da počneš objekat a onda ga preprodaš nekom ko će da nastavi gradnju.Koliko prevare u samo jednoj rečenici.PES banda nastavlja đe je Dritanga stala.Ne dozvoliti nipošto taj amandman.NIKAKO!!!