24 °

max 24 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 14°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 11°

Utorak

01.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlada predložila skraćenje mandata SO Berane

Izvor: SO Berane

Politika

Comments 0

Vlada predložila skraćenje mandata SO Berane

Izvor: MINA

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada Crne Gore predložila je Skupštini opštine (SO) Berane da skrati svoj mandat zbog toga što, kako je saopšteno, nije u zakonskom roku izabrala predsjednika Opštine.

SO Berane konstatovala je prestanak mandata predsjedniku Opštine Vuku Todoroviću 13. juna.

Shodno odredbama Zakona o lokalnoj samoupravi, beranski parlament bio je dužan da izabere predsjednika Opštine u roku od 30 dana od prestanka mandata Todoroviću.

Iz Vlade su u obrazloženju predloga istakli da je, kako SO Berane nije izvršila navedenu zakonsku obavezu, Ministarstvo javne uprave (MJU) ukazalo lokalnom parlamentu da će, ukoliko u roku od deset dana ne donese Odluku o skraćenju mandata, predložiti Vladi da uputi predlog za skraćenje mandata SO Berane.

U dokumentu se navodi da je MJU 5. avgusta uputilo zahtjev Službi SO Berane za dostavljanje informacija, podataka i spisa predmeta u vezi sa primjenom odredbi Zakona o lokalnoj samoupravi.

Služba SO Berane je, kako se dodaje u obrazloženju predloga, elektronskim putem dostavila informaciju da jedna trećina odbornika nije predložila skraćenje mandata lokalnom parlamentu, odnosno da nije donijeta Odluka o skraćenju mandata.

“Imajući to u vidu, stekli su se uslovi da Vlada Crne Gore, shodno odredbi člana 66 stav 3 Zakona o lokalnoj samoupravi da uputi predlog za skraćenje mandata Skupštini opštine Berane”, navodi se u obrazloženju predloga.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR