24 °

max 24 ° / min 16 °

Srijeda

25.09.

24° / 16°

Četvrtak

26.09.

24° / 16°

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 14°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 11°

Utorak

01.10.

19° / 11°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Petrović: Ulaskom u Vladu Ibrahimović i čelnici BS podržali retrogradnu, fašističku i neonacističku ideologiju "krvi i tla"

Izvor: Arhiva

Politika

Comments 1

Petrović: Ulaskom u Vladu Ibrahimović i čelnici BS podržali retrogradnu, fašističku i neonacističku ideologiju "krvi i tla"

Autor: Antena M

  • Viber

Oglasio  se Potpreśednik Vlade i ministar vanjskih poslova mr Ervin Ibrahimović, a sa moje tačke gledišta bilo bi pametnije da ništa zborio nije, saopštila je Aida Petrović, aktivistkinja i feministkinja.

Lično mi ne smeta što je Bošnjačka stranka učla u ovu i ovakvu 44 – tu Vladu jer su im namjere jasne i svode se na političke, lične interese i benefite sa pozocija moci i odlučivanja, poručuje Petrović.

Ono što mi je neprihvatljivo, navodi Petrović,  je da su Ibrahimović i čelnici Bošnjačke stranke koji su glasali za ulazak u rekonstruisanu Vladu tim svojim činom jasno podržali: retrogradne, fašističke i neonacističke ideologije "krvi i tla" koalicionih partnera i “stopili” se sa nacionalističko klerikalnim partijama u Vladu krajnje desnice.

Potpreśednik Ibrahimović i podržavajuca politička družina ulaskom u 44 Vladu prihvatili su i dali legimitet za negaciju i ismijavanje srebreničkog genocida, "zaboravili” na Bukovicu, deportaciju u Herceg Novom, Kaluđerski laz, pozivanje iz parlamenta na stvaranje paravojnih formacija, pozivanje ratnih drugova na otkopavanje oružja, na slavljenje presuđenih ratnih zločinaca, ističe Petrović.

Čelnicima Bošnjačke stranke po vođstvom E.Ibrahimovica odjednom postadoše prihvatljivi pokliči “ Leleču Turci kukaju bule”, “Nož, žica, Podgorica” “Polecela crna ptica Pljevlja bice nova Srebrnica” , kamenovanje prostorije Islamske zajednice u Pljevljima, uz grafite koji aludiraju na progon pripadnika/ca islamske vjeroispovjesti: ‘Turci, selite se odavde, neće vas više biti’ i ini drugi postupci koje baštine partije sa kojima śede u 44 Vladu CG, saopštava Aida Petrović.

Potpreśednik Vlade E. Ibrahimović kao vrhunac nepristojnosti pomenu da su oni iz Bošnjačke stranke garant za multietničku, multivjersku, nezavisnu Crnu Goru.Ova izrečena konstatacija Ibrahimovica je notorna neistina i populistička manipulacija, jer ako je iko izdao principe multietničke, multivjerske, nezavisne CG to je Ervin Ibrahimović i glasajuća mu družina za ulazak Bošnjačke stranke u 44 Vladu Crne Gore, pod uslovom da su te principe ikada, iskreno baštinili, saopštila je Aida Petrović, aktivistkinja i feministkinja.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR