23 °

max 24 ° / min 17 °

Petak

27.09.

24° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

19° / 10°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kabinet premijera: Spajić će prisustvovati sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost 25. avgusta

Izvor: Vlada CG

Politika

Comments 3

Kabinet premijera: Spajić će prisustvovati sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost 25. avgusta

Autor: Antena M

  • Viber

Kabinet premijera Milojka Spajića reagovao je povodom informacija u medijima da Spajić neće doći na sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost.

Kabinet ima svoje tumačenje dogovorenog termina ove sjednice.

Iz kabineta premijera Milojka Spajića su saopštili da sjednicu zakazuje predsjednik Crne Gore, nakon usaglašavanja termina sa druga dva člana Savjeta, što, kako tvrde, nije bio slučaj u konkretnoj situaciji.

“Takođe, u tekstu se navodi da je premijer otkazao dolazak na sjednicu, što je takođe netačno jer do otkazivanja prisustva može doći jedino kada je prethodno prihvaćen termin i potvrđeno prisustvo. Istina je da je premijer prethodno nudio nekoliko termina, između ostalog poslednji put je predložio da se sjednica Savjeta održi 2. avgusta – o čemu je javnost upoznata, ali taj termin nije bio odgovarajući pojedinim članovima Savjeta”, kaže se u reagovanju Kabineta premijera.

Imajući u vidu da je predsjednik države, bez konsultacija, zakazao sjednicu za 20. avgust sekretar Savjeta je blagovremeno obaviješten da predsjednik Vlade njoj ne može prisustvovati te je zatražen novi termin.

“Napominjemo da se sjednica Savjeta ne može zakazati bez saglasnosti članova Savjeta pa je samim tim naslov tendeciozan i neistinit. Prema sadašnjem dogovoru, sjednica Savjeta održaće se nakon 25. avgusta, a Kabinet predsjednika Vlade će pravovremeno javnost izvijestiti o ovoj aktivnosti premijera”, zaključili su u saopštenju Kabineta premijera.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

kuvo

kada je odbrana i bezbijednost u pitanju, tu NEMA ODLGAGANJA, DRŽAVA JE U PITANJU!! A ne ku*vе, jahte, vladin avion i saint tropez!!!

Mila K

Ugasite kabinet u twitteranju. Ovo skvikovanje je postalo užasno loše.