19 °

max 25 ° / min 17 °

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

19° / 10°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Smailović: Priča o etnofederalizaciji Crne Gore već viđena, ali i dalje veoma opasna podmetačina Bošnjacima i njihovim političkim predstavnicima

Politika

Comments 3

Smailović: Priča o etnofederalizaciji Crne Gore već viđena, ali i dalje veoma opasna podmetačina Bošnjacima i njihovim političkim predstavnicima

Autor: Antena M

  • Viber

Priča o etnofederalizaciji Crne Gore već viđena ali i dalje veoma opasna podmetačina Bošnjacima u Crnoj Gori i njihovim političkim predstavnicima, poručio je šef kluba poslanika BS Amer Smailović.

“Apsolutno smo sigurni da je izašla iz iste kuhinje paraobavještajnih, bezbjednosnih i političkih struktura iz kojih je izašla i ona o pokušaju odcjepljenja Sandžaka koja je rezultirala akcijom kodnog naziva “Lim” u kojoj je početkom 1994. godine uhapšeno cijelo rukovodstvo Stranke demokratske akcije, a bošnjački narod politički obezglavljen i razbijen u, opet veoma slično ili isto, trenutku najvećeg političkog jedinstva i snage.

Pozivamo one koji ovo rade, a vjerujemo da među njima ima mnogo onih kojima je ovo drugi put, da odustanu od opasnog nauma i upozoravamo ih da ovoga puta neće ostati bez odgovora. Takođe, pozivamo nezavisne i zavisne intelektualce koji u ovome svjesno ili nesvjesno učestvuju da to ne rade ako su prijatelji Bošnjaka kao što se predstavljaju i pozivamo, na kraju, a najvažnije, onaj mali broj Bošnjaka koji se instrumentalizuje za ovu opasnu i nečasnu rabotu, da se dozovu pameti i ne rade protiv svoje i budućnosti svog naroda”, kazao je Smailović.

On je istakao da je "jasna veza između optužbi za teritorijalno otcjepljenje djelova Crne Gore iz ‘94. i etnofederalizacije iz 2024. baš kao što je jasna veza između jake SDA koja je svojom političkom snagom stvarala mehanizme za izlazak Bošnjaka iz političke marginalizacije i BS koja sada svojom snagom uzima u ruke mehanizme da značajno učestvuje u kreiranju procesa na način koji će demarginalizovati Bošnjake."

“I konačno privredno osnažiti sredine u kojime Bošnjaci žive, a koje su, ne znamo da li etnofederalistički ili etnodiskriminatorski, zapostavljani uvijek kada Bošnjaci nisu bili u vlasti, bez obzira ko drugi jeste. Zato poručujemo svima, akcije “Lim 2” biti neće i nećete nas slomiti da biste vi politički jačali”, zaključio je Smailović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

jure

@Orlov krš dal spadas u onih 50 % "pravih" crnogoraca koji nisu glasovali za procrnogorske partije i djukanovica , pa dobise (sa bosnjackim glasovima) manje od 40% glasova?

Orlov krš

Većinski vas Bošnjaci ne podržavaju,jer radite protiv interesa bošnjačkog naroda,protiv interesa Crnogoraca i države Crne Gore! U istom ste kolu sa onima koji priželjkuju nestanak Crne Gore i koji bi rado ponovoli 1918.god. kad bi im moglo biti!Ostavite se prazne priče,vaša djela govore više od rije

HALLEY

E neka si se i ti Smailoviću javio da nam dodatno "pojasniš" stvari. Neka ostane i tvoj trag. Njime se nećeš ponositi, ali to je već tvoj problem. Premlad si da bi drugima davao lekcije, ali takvi ste vi Ervinovi "promilci" - uvjereni da nema ni promil šanse da griješite, kako reče "Šef" kod Dženane