19 °

max 25 ° / min 17 °

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

20° / 9°

Utorak

01.10.

19° / 10°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

24° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Žabljak: Odbornici DPS zatražili hitnu sjednicu Skupštine opštine

Politika

Comments 2

Žabljak: Odbornici DPS zatražili hitnu sjednicu Skupštine opštine

Autor: Obrad Pješivac

  • Viber

Klub odbornika Demokratske partije socijalista sa Žabljaka uputio je predsjedniku Skupštine opštine Žabljak Ivanu Popoviću zahtjev za zakazivanje sjednice Skupštine opštine Žabljak iz razloga hitnosti.

“Shodno odredbama Poslovnika o radu, imajući u vidu sveukupni kvalitet života građana i turista u našem gradu, obraćamo Vam se sa Zahtjevom za zakazivanje sjednice SO-e Žabljak u najkraćem roku”, navodi se u mejlu dostavljenom našoj redakciji. Za zakazivanje sjednice po hitnom postupku navode više razloga.

U jeku turističke sezone vlada saobraćajni kolaps prouzrokovan izvođenjem građevinskih radova u samom centru grada i pristupnim ulicama. Takođe, opravdano sumnjamo da se ne poštuju sve zakonom propisane procedure vezane za pomenute radove. Nema obavezujuće table izvođača radova koju je dužan da postavi na vidno mjesto, tako da se sa sigunošću ne mogu znati ni osnovne stavke iz Ugovora, a vezane za vrijednost ugovorenih radova , rokova za početak i završetak radova, ko je nadzorni organ koji se stara o kvalitetu i rokovima. Zašto se investitoru dozvoljava da pravi stovarište na lokalitetu između stare i nove zgrade opštine, zbog čega se preusmjeravaju kamioni sa asvaltom na druge lokacije, pitanja su koja dovode u opravdanu sumnju o nezakonitosti u radu. Na posljednjoj sjednici Skupštine opštine postavljena su pitanja vezana i za ovu temu, kao i da li će se u slučaju probijanja rokova vezano za završetak radova naplaćivati penali. Na to pitanja od predsjednika Opštine dobili smo negativan odgovor, pa se stiče utisak da izvođač radova ima potpunu komociju u pogledu rokova, korišćenja besplatnog stovarišta u samom centru pod video nadzorom, kvaliteta materijala koji se ugrađuje kao i kvaliteta izvedenih radova.

Zbog čega se u toku izvođenja građeviskih radova i nemogućnosti regulisanja normalnog saobraćaja uvodi naplata parkinga a da za to nijesu stvoreni ni minimalni uslovi. Napominjemo da je na jednoj od prethodnih sjednica skupštine, od strane predsjednika Opšine obećano da će se prethodno pripremiti površna za parkiranje na lokaciji ispred Vojne kasarne i da će biti besplatno. Sumnjiva je i naplata parkinga na „privatnom parking-trgu“ i ortački odnos sa prvatnom kompanijom.

Takođe, na prethodnoj sjednici SO-e Žabljak postavljeno je pitanje predsjedniku Opštine za specijalizovana vozila Zdravstvene stanice Žabljak, koje su preuzeli vozači iz Pljevalja po nalogu direktorice Doma zdravlja iz Pljevalja i ostavili naš grad i bez te vrste zdravstvene zaštite. Napominjemo da je Ugovorima o preuzimanju pomenutih vozila precizirano da se koriste za potrebe građana opštine Žabljak.

Netransparentnost u zapošljavanju, nelegalna gradnja koja je doživjela procvat u dvije prethodne godine, nelegalni priključci vode i struje i to uglavnom od izvođača radova koji sebe nazivaju „građevinskom mafijom“, učestali prekidi vodovodnih i elektro instalacija, zabrinjavajuće stanje u NP „Durmitor“ koji između ostalog ugrožava osnovna prava mještanima, su pitanja koja znače alarm.

Imajući prethodno u vidu smatramo da su se stekli uslovi za zakazivanjem sjednice Skupštine opštine Žabljak koja zahtijeva hitnost a navedena i mnoga druga pitanja dobila su i zasluženu pažnju javnosti. Takođe, tražimo i obavezno prisustvo nekog od TV medija kako bi se građani Žabljaka i šira javnost upoznali sa problemima koji su vezani za naš grad”, navodi se u zahtjevu za sazivanje sjednice SO Žabljak koje je potpisao predsjednik Kluba odbornika DPS Marko Božović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Vakat je

Predsjednika i Potpredsjednika predati tuzilastvu!

milica

Ovo je bruka sta su napravili od Žabljaka ove godine.