24 °

max 25 ° / min 17 °

Petak

27.09.

25° / 17°

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

18° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Političke odluke stigle na naplatu? Članovi masovno napuštaju lokalne odbore Bošnjačke stranke

Politika

Comments 1

Političke odluke stigle na naplatu? Članovi masovno napuštaju lokalne odbore Bošnjačke stranke

Izvor: Standard

Autor: Antena M

  • Viber

Odluka Bošnjačke stranke da uđe u 44. Vladu Milojka Spajića i da sa prosrpskim partijama tvori novu parlamentarnu većinu čini se da je već stigla na naplatu, piše portal Standard. Članovi lokalnih odbora iz više crnogorskih gradova masovno napuštaju tu partiju, gdje je samo u Baru njih 11 napismeno tražilo ispisnice iz članstva, dok u Podgorici, prema nezvaničnim saznanjima, BS ne može da održi sjednicu jer je nemoguće da se postigne kvorum za rad i punovažno odlučivanje.

Odbor Bošnjačke stranke na nivou Glavnog grada, prema saznanjima Standarda, ne može da održi sjednicu jer je nemoguće da se postigne kvorum za rad i punovažno odlučivanje. Dio članova tog opštinskog odbora ne želi da učestvuje u radu te partije, naročito ne u pripremi podgoričkih izbora koji slijede u septembru.

Osipanje članova i funkcionera odbora se nastavlja pa su tako odbor BS-a u Podgorici napustili Melita Sijarić i Jasmin Košuta koji su podržali SEP Duška Markovića.

Sijarić i Košuta su za portal Standard rekli da su duži vremenski period bili nezadovoljni politikom Bošnjačke stranke koja je, prema njihovim riječima, odstupala od programa partije.

Košuta je Standardu saopštio da slučaj osipanja članova nije samo vezan za Bar i Podgoricu, već da se radi o lančanoj reakciji, te da BS napuštaju članovi i u Plavu i ono što je još zanimljivije Rožajama, gdje je i centrala Bošnjačke stranke i gdje ta partija vrši vlast na lokalnom nivou.

Oboje naglašavaju da su BS napustili prije njihove odluke da uđu u rekonstruisanu Vladu Milojka Spajića, jer su pogrešni potezi Bošnjačke stranke povlačeni i u prethodnom periodu.

Dio članova opštinskog odbora poput Zijada Rastodera javno je podržao novoformirani pokret BDP Seada Šahmana. I sam Šahman je formiranjem novog pokreta napustio BS upravo oslabivši taj opštinski odbor čiji je član bio u više saziva.

Ranije je Bošnjačku stranku napustio osnivač i dugogodišnji predsjendik podgoričkog odbora dr Nedžad Drešević.

Nezadovoljstvo radom odbora na nivou Glavnog grada iskazuju i mnogi drugi članovi. Ne žele da učestvuju u radu podgoričkog odbora.

Kada je prije dvije godine izabran opštinski odbor BS na nivou Glavnog grada, zvanično saopstenje BS je bilo da odbor broji 60 članova. Međutim, danas na sajtu BS-a koji se očigledno ažurira usljed napuštanja BS-a piše da odbor ima 51 člana.

BS očigledno i dalje na svaki način pokušava da prikrije činjenicu da im se članstvo osipa jer na sajtu te partije se i dalje nalaze imena Melite Sijarić, Jasmina Košute i Zijada Rastodera koji su partiju napustili prije više od pola godine!

Takođe, još jedan član opštinskog odbora BS u Plavu Melin Jadadić napustio je tu partiju u podržao BDP Seada Šahmana.

I u Baru je ista situacija gdje je BS je u tom gradu napustilo 11 članova partije, predvođeni članicom odbora BS Bar Sanelom Begzić, traživši napismeno da budu ispisani iz članstva.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

HALLEY

BS se zasnivala na 4 stuba : tradiciji, Islamskoj zajednici, dijaspori i do skora pravilnom odnosu prema crnogorskom državnom pitanju. Bez ovog 4. stuba postaje upitna podrška IZ i dijaspore, što će uz ostale slabosti BS neminovno voditi padu podrške za BS. Opravdanom padu.