26 °

max 26 ° / min 16 °

Četvrtak

12.09.

26° / 16°

Petak

13.09.

19° / 14°

Subota

14.09.

17° / 13°

Nedjelja

15.09.

17° / 12°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 12°

Utorak

17.09.

16° / 15°

Srijeda

18.09.

18° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: Iza tviteraša stoje dvije kriminalne grupe, podržavaju ih i neke političke stranke; Izvinjavam se građanima zbog ljetovanja u Francuskoj

Politika

Tag Video
Comments 29

Spajić: Iza tviteraša stoje dvije kriminalne grupe, podržavaju ih i neke političke stranke; Izvinjavam se građanima zbog ljetovanja u Francuskoj

Premijer tvrdi da za putovanje nije koristio ni državni novac ni državni avion

Autor: Antena M

  • Viber

Premijer Milojko Spajić održao je press konferenciju sa koje se izvinio građanima Crne Gore zbog ljetovanja u Francuskoj ističući da je sve platio svojim novcem. Govoreći o tviterašima koji su objavili fotografije iz Sen Tropea, Spajić je rekao da iza njih stoje dvije kriminalne grupe a da te grupe podržavaju i neke političke stranke. Situaciju, kaže, prate bezbjednosne službe.

Premijer je poručio da će standard građana na kraju mandata Vlade biti veći nego što može i da se zamisli a najavio je i novo smanjenje marži. 

Izvinjavam se građanima zbog ljetovanja u Francuskoj

"Da ne bude da izbjegavam temu, prvo bih želio da se izvinim građanima Crne Gore za to što sam proveo četiri dana u Francuskoj. Svjestan sam činjenica da veliki broj građana ne može da priušti putovanja van Crne Gore ali ni u njoj. Mi ćemo sve uraditi da to popravimo", poručuje on.

Iza tviteraša stoje dvije kriminalne grupe, podržavaju ih i neke političke stranke

Što se tiče optužbi uticajnih tviteraša, Spajić misli da su to ljudi koji su sami po sebi bezazleni. Razumije da su javne ličnosti podložne tome da ih uslikaju bilo gdje, međutim to, smatra, prevazilazi određene mjere.

"Dvije organizovane kriminalne grupe stoje iza tih tviteraša i to mora biti tema naših službi", poručuje Spajić.

Ističe da bezbjednosni sistem upravo prati ko su te grupe. "Očigledno je koje poliitčke opcije podržavaju te kriminalne grupe, neću da kažem koje", dodaje on.

Osjećam se bezbjedno, naglašava premijer.

Od 2020. dvije političke partije podržavaju kriminalne grupe, kaže Spajić, međutim, ne može da otkrije koje su to partije jer se time bavi bezbjednosni sektor. 

Tvrdi da nije koristio ni cent državnog novca ni avion u privatne svrhe

"Putovao sam iz svojih sredstava, nisam koristio ni cent državnog novca. Vladin avion ja na remontu u Njemačkoj i nije mogao biti korišćen", navodi premijer.

Poručuje da za 10 mjeseci Vlade jedan jedini cent reprezentacije nije potrošio a kamoli da koristi sredstva državne kase, kao ni njegov kabinet koji je, tvrdi, na istorijskom minimumu korišćenja reprezentacije.

"Ja sebi mogu da priuštim takvo putovanje, došao sam u Crnu Goru kao bogat čovjek", kaže Spajić.

Išao sam u Francusku u poziv prijatelja, dodao je Spajić odgovarajući na pitanje zašto je za ljetovanje izabrao Azurnu obalu a ne Crnu Goru.

Navodi da nije platio boravak u Francuskoj a povrtna karta je koštala oko 400, 500 eura.

Na sjednicu Savjeta za odbranu i bezbjednost nije mogao da dođe iz privatnih razloga a to nije put u Francuskoj

"Što se tiče Savjeta za odbranu i bezbjednost, bio sam u Crnoj Gori 20. avgusta ali sam bio sprijecen da prisustvujem toj sjednici", kaže Spajić.

Navodi da sastanak uopšte nije bio ni zakazan da bi bio otkazan.

"Potpuna je laž da je moj boravak u Francuskoj razlog neprisustvovanja toj sjednici. Davali smo 40 dana od smrti mog oca i bio je ostavinski postupak", rekao je Spajić novinarima.

Kaže i da nije dobio predlog predsjednika Skupštine Andrije Mandića da za donešenje odluka na Savjetu za odbranu i bezbjednost više ne bude potrebno jednoglasje.

Standard će na kraju mandata Vlade biti veći nego što može i da se zamisli

Spajić tvrdi da je njegova Vlada postigla uspjeh jer su znatno porasle minimalna i prosječna plata. Govorio je i o poskupljenju namirnica i o trgovačkim lancima.

"Na prvoj redovnoj sjednici ćemo prošiti obuhvat proizvoda za snižavanje marža. Država neće dozvoliti takvo ponašanje bilo koga", ističe Spajić.

Kaže da je potrebno dovesti konkurenciju iz inostranstva i da tad marže neće biti toliko visoke.

"Evropa sad 1 i 2 su tek početak. Standard građana će biti značajno veći kad mi završimo ovaj mandat, veći nego što neko može i da zamisli", poručuje on.

Većina povećanja cijena se desila za vrijeme Vlade Dritana Abazovića, tvrdi Spajić.

Cilj ove Vlade je poboljšanje infrastrukture

Plan je, najavljuje Spajić, da se izgradi 18 dionica auto puteva i brzih cesti. Ističe da će to toliko da skrati dužinu putovanja do regionalnih centara da će se "iz Beograda lagano moći doći za vikend odmor u Crnu Goru." 

Ulaganja u prosvjetu i obrazovanje

Oko 100 miliona je obezbijeđeno za razvoj prosvjete u Crnoj Gori, napominje premijer.

"Takođe, ove godine se dešava se rekonstrukcija 57 škola i vrtića. Želimo da naša djeca budu konkurentna u svijetu, naša djeca to mogu", poručuje on.

PES još nije odredio kako će nasupiti na izborima u Podgorici

"Još nije lokalni odbor preporučio nikakav model, podržaćemo onaj koji prati model politike našeg Pokreta", navodi.

Spajic odbija da odgovori na pitanje da li je bio na sastanku sa Kotrelom

"Milović je iznio neistine, nismo dobili finansije ni od koga, podigli smo kredit. Svi podaci su javni i transparanti, čudi me da to nije iznio prije nego sada kada je izgubio fotelju", kaže Spajić.

Veoma zadovoljan odnosom izvršne vlasti i Skupštine

"Začuđeni smo reakcijama predsjednika Jakova Milatovića vraćanjem nekih od zakona, potpuno bespotrebno. To je na fonu medijske i izvorne kampanje.
Pozivam predsjednika da ne opstruira rad i da bude ažurniji", poručuje Spajić.

Press možete pogledati na linku:

Komentari (29)

POŠALJI KOMENTAR

oro

Lijepo li ova sablja čita lijepo li nas danas razgovori. Amanati,đe nauči tako? Da te nisu u Mletke šiljali? Tesko nasoj ljepoj Crnoj Gori dok joj ti sjedas u fotelji!!!!

????

Oklen, srećo usmijana, ti tako bogat dođe?! Zar ti kolega Mitrović Zdravinjov, ne reče - cvancika ima nijesi i mora si spavat kod njega! Kad prije zaima, a?! I, imaš tako bogate školske drugove?. A, kome ti to, srećo suprugina!? Još ne zna što se poklonom.zove. pa ovo je bio atak na minimalnu int..

Kant

Spajiću, bolje da mrčio nijesi! Ovo je takav autogol! Ne umije 3 rečenice suvisle kazati. Napio se vode, podobro! Ali, ne pomaže vodo Milojko! Još veli, nemoj da mi suprugu spominjete, ja sam otac!!!! Koja zamlata! A, oćeš istu nju da vodiš u mondensko mjesto, i u avionu od 40 000 €!! I brata!