23 °

max 25 ° / min 16 °

Četvrtak

12.09.

25° / 16°

Petak

13.09.

21° / 14°

Subota

14.09.

16° / 13°

Nedjelja

15.09.

18° / 11°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 11°

Utorak

17.09.

16° / 14°

Srijeda

18.09.

18° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović: Apelujem da ostane na snazi zakonsko rješenje gdje škole biraju svoje direktore

Politika

Tag Video
Comments 5

Milatović: Apelujem da ostane na snazi zakonsko rješenje gdje škole biraju svoje direktore

Autor: Antena M

  • Viber

Skupstina je usvojila izmjene zakona o obrazovanju kojima se predviđa da direktore škola bira i razrješava ministar, umjesto školski odbor, kako je to bilo definisano dosadašnjim zakonom, poručio je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović.

"Smatram da se na ovaj način ponovo uvodi loša praksa, tako što će se direktori škola birati po partijskoj liniji i biti predmet stranačkih kvota i trgovine", naveo je on.

Imajući u vidu da je obrazovni sistem jedan od, prema riječima Milatovića, najvažnijih stubova našeg društva, njegovo ponovno stavljanje pod politiċku kontrolu predstavlja korak unazad.

"Da naglasim da je Zakon izmijenjen bez prethodne javne rasprave i uključivanja stručne i zainteresovane javnosti, što je nažalost postalo pravilo. Zato, poštovani građani, apelujem da ostane na snazi zakonsko rješenje gdje škole biraju svoje direktore, a da zajedno radimo na unaprjeđenju istog kako bi išli korak naprijed, a ne korak unazad", poručio je Milatović u svom obraćanju.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

Goran

U CG je sve slucajno. Slucajni preśednik pa dalje...

Katunjanin-Miogost

A koliko je to tek loše ,za mogući nepotizam i trgovinu biračima,

Crnogorka

To sto predlažete je potpuno normalno ali je u suprotnosti sa željama ministara koji moraju biti “Bog i batina”.Sta će uopšte odbori sko samo prikupljaju podatke i šalju ministru na odluku?To je tako smišljena zakonska mogućnost da jedan covjek o svemu odlučuje.Kult licnosti,moc ,želja za vlašću u svakom segmentu drustva.Plejada neznavenih,neiskusnih,sa sumnjivim diplomama sve do najdubljih dubina rusi sistem i osnovne stubove drustva.