16 °

max 25 ° / min 16 °

Subota

28.09.

25° / 16°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

18° / 8°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 14°

Petak

04.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić:  Sa EU kao najvažnijim partnerom Crne Gore uspjeh zagarantovan.

Izvor: Vlada CG

Politika

Comments 4

Spajić: Sa EU kao najvažnijim partnerom Crne Gore uspjeh zagarantovan.

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Razvojni potencijal Crne Gore je ogroman i Evropska unija želi da pomogne kako bi raspoloživi potencijali bili stavljeni u službu razvoja i bržeg dostizanja evropskih standarda, poruka je današnjeg susreta predsjednika Vlade Milojka Spajića sa generalnim direktorom za susjedstvo i pregovore o proširenju Hertom Janom Kopmanom, saopšteno je iz Vlade.

- Tokom prvog dana posjete Crnoj Gori generalni direktor Kopman predvodio je delegaciju Evropske komisije koja je sa predstavnicima Vlade Crne Gore razgovarala o modelima za ubrzanje inovacija i privlačenje stranih investicija koje će dati podsticaj ekonomskom razvoju Crne Gore. 

Sagovornici su, kako se navodi, ocijenili da fokus zajedničkih aktivnosti u narednom periodu mora biti u oblastima transporta, obnovljivih izvora energije, IT i poljoprivrede i sa posebnim  akcentom na privlačenje novih evropskih investitora u tim sektorima.

“Potrebno je iskoristiti sve prednosti Crne Gore i što prije izraditi efikasniji sistem za privlačenje stranih investicija. Crna Gora je buduća čalnica Evropske unije. Mi želimo nekoliko stotina miliona investicija u vašu zemlju i to mora biti naš zajednički fokus” kazao je generalni direktor Kopman.

Predsjednik Vlade Milojko Spajić predstavio je reformske procese i upoznao sagovornike sa detaljima Fiskalne strategije koja će Crnu Goru učiniti konkurentnijom i poželjnijom investicionom destinacijom.

“Imamo jasan plan i želimo vidljive rezultate. Sa Evropskom unijom kao našim najznačajnijim partnerom naš uspijeh je zagarantovan“ poručio je Spajić.

Tokom sastanka bilo je riječi i o izazovima koji su pred Crnom Gorom, te iskazana potreba za snažnije povezivanje privatnog i javnog sektora u cilju osnaživanja institucija sistema za efikasniju podršku privredi i ukupnom razvoju.

Na sastanku je dogovorena organizacija zajedničke Investicione konferencije Crne Gore i Evropske unije tokom 2025.

Razgovori delegacije Evropske komisije i Vlade Crne Gore, kao je najavljeno, biće nastavljeni sjutra u Budvi, navodi se u saopštenju.

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Sve vi cvjetalo

Second hand Premijer. Kad bi moglo ikako da ga posaljemo da naseli Mars. Mozda bi mu oni sto povjerovali, a mozda i zbog zena zelenih. Takve nema u albumu ljubavi.

sičija

Nešto mu ovaj stari, s pravom, ništa ne vjeruje, po faci se vidi.