16 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

25° / 14°

Nedjelja

22.09.

23° / 14°

Ponedjeljak

23.09.

24° / 15°

Utorak

24.09.

24° / 16°

Srijeda

25.09.

23° / 18°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Šahman u Sarajevu: Odnosi Crne Gore i BiH veoma važni za region Zapadnog Balkana

Politika

Comments 3

Šahman u Sarajevu: Odnosi Crne Gore i BiH veoma važni za region Zapadnog Balkana

Autor: Antena M

  • Viber

U organizaciji Centra za geopolitička istraživanja – GEOPOL uz saradnju sa opštinom Novi Grad u Sarajevu je organizovana konferencija “Potencijal regionalne saradnje u kontekstu aktuelnih geopolitičkih izazova” na kojoj su učestvovali parlamentarci i političari iz regiona Zapadnog Balkana.

Iz Crne Gore učešće je uzela delegacija Bošnjačkog demokratskog pokreta (BDP) predvođena predsjednikom Seadom Šahmanom.

On je tokom panel-diskusije naveo da bi regionalna saradnja i zajednička evropska perspektiva za sve zemlje Zapadnog Balkana značila da u konačnici za rezultat imamo unaprjeđenje kvaliteta života i životnog standarda građana.

Posebno se osvrnuo na odnose Crne Gore i Bosne i Hercegovine kazavši da se radi o dobrosusjedskim relacijama.

“Odnosi Crne Gore i Bosne i Hercegovine su dobri i prijateljski, te ih kao takve treba iskoristi u pravcu jačanja ekonomskih aktivnosti”, kazao je Šahman.

“Bošnjaci u Crnoj Gori, ali i ljudi iz naših krajeva koji žive i rade uglavnom u Sarajevu, te drugim dijelovima BiH mogu i trebaju biti most povezivanja i jačanja međusobnih veza između dvije države”, naglasio je Šahman.

Plenarna predavanja održali su Admir Lisica, direktor GEOPOL-a pod nazivom “Povezivanje – agenda budućnosti i brana od hegemonizma” i predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu i načelnik opštine Novi Grad Semir Efendić na temu “Važnost povezivanja u vremenu globalnih raskola”.

Učesnici konferencije bili su i poslanik u Skupštini Srbije Ahmedin Škrijelj, parlamentarni zastupnik FBiH Admir Čavalić, novinar Semir Sejfović, te potpredsjednik Skupštine Bijeljina Mustafa Gradaščević.

U ime BDP-a konferenciji je prisustvovala i osnivač pokreta Nela Hodžić.

Konferenciji su prisustvovali akademski radnici, privrednici, politički predstavnici iz zemalja regiona, kao i predstavnici medija.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

slo

javore,ajde da si stvarno javor ,ćuta bi ,nebi više progovara.da ti olakšamo od danas ti je ime ĆUTI-znači ,čitaj ,slušaj,gledaj i uživaj čovječe!

Jasen

@Javor Javore, ti opet na igrača, lopta te nikako ne zanima. Ko je to znaĉajan u Bošnjaka ? I po čemu značajan ? Po punim džepovima i kvadratiam stečenim preko noći ?

Javor

Uzaludan pokušaj prodora sa svojim šupljim programom u Bosni. Slika govori sve, skupina treće razrednik anonimusa i niko značajan i poznat kod Bošnjaka.