22 °

max 22 ° / min 14 °

Petak

13.09.

22° / 14°

Subota

14.09.

16° / 13°

Nedjelja

15.09.

18° / 11°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 11°

Utorak

17.09.

16° / 14°

Srijeda

18.09.

18° / 15°

Četvrtak

19.09.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PES samostalno u Podgorici?

Politika

Comments 5

PES samostalno u Podgorici?

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Pokret Evropa sad nastupiće, najvjerovatnije, samostalno na izborima u Podgorici, 29. septembra, saznaje Antena M.

Članovi rukovodstva stranke danas su obaviješteni da je samostalan izlazak na izbore u Glavnom gradu najvjerovatnije rješenje i da bi odmah trebalo pristupiti prikupljanju potpisa. Konačna odluka trebalo bi da bude donesena najkasnije tokom vikenda, kaže izvor Antene M.

U brojnim spekulacijama dominirala je procjena da će PES u Podgorici nastupiti u koaliciji sa Demokratama, a pominjana je i mogućnost da im se priključi Bošnjačka stranka. Navodno, protiv ulaska BS kategorički je bila stranka Alekse Bečića.

Posljednjih dana primijetna je bila kampanja o zajedničkom nastupu svih stranaka koje čine vlast na državnom nivou, a vodile su je probeogradske stranke, NSD i DNP, kao i njihova uslužna glasila. Prema današnjim informcijama iz vrha PES od te koalicije neće biti ništa, pa čak ni od "skraćene" - Pokret Evropa sad, Demokrate i Bošnjačka stranka.

Iz više izvora posljednjih dana moglo se čuti da neće biti ništa ni od koalicije Demokrata i PES u Kotoru. Gradonačelnik Jokić nedavno je poručio da će odluku o načinu izlaska Demokrata na izbore u Kotoru donijeti opštinsko rukovodstvo stranke. Izvori Antene M kažu da je Jokić protiv koalicije sa PES u tom gradu jer je stranka Milojka Spajića tamo nejaka. Zato je, navodno, u nekoj vrsti opipavanja pulsa za dogovor ta dva politička subjekta PES-u predočena "uvredljiva" ponuda da u prvih 13 mjesta na odborničkoj listi najjača stranka na državnom nivou dobije samo tri.

I u Kotoru su izbori zakazani za 29. septembar a do isteka roka za predaju lista ostalo je desetak dana.

Iskustvo uči da sa strankama koje su pod snažnim uticajem Beograda ne treba isključiti preokrete do posljednjeg trenutka, pa tako i mogućnost da predizborne liste dobiju konačan oblik na osnovu analiza Vučićevog tima.

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

BeLveder

Sad idu samostalno, ali će nakon izbora u koaliciju sa Mandićem i Kneževićem. Ali ni to im neće pomoći jer će opozicija, predvođena DPS -om, da osvoji ubjedljivu, dvotrećinsku pobjedu!

Invictus

Odlično. Što fragmentisaniji budu oslobodioci™, to bolje.

Mila K

Biće nepravedno. Ali se to dešava. pes će platiti cijenu korupcije i bezakinja df.