23 °

max 25 ° / min 18 °

Subota

28.09.

25° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 12°

Ponedjeljak

30.09.

19° / 9°

Utorak

01.10.

19° / 8°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

16° / 14°

Petak

04.10.

22° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Kopman Spajiću: Želimo da uspijete u realizaciji reformske agende, tu smo da vas podržimo

Politika

Comments 1

Kopman Spajiću: Želimo da uspijete u realizaciji reformske agende, tu smo da vas podržimo

Autor: Antena M

  • Viber

U Budvi su danas nastavljeni razgovori delegacija Vlade Crne Gore i Evropske komisije o narednim koracima u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji i tom prilikom je ocijenjeno da je agenda Crne Gore ambiciozna ali realna, te da zatvaranje svih pregovaračkih poglavlja može biti realizovano 2026. godine, saopšteno je iz Vlade.

Jedan od mehanizama za dostizanje evropskih standarda u tom smislu, predstavlja i Reformska agenda za čiju realizaciju, kako je ocijenjeno od strane predstavnika Evropske komisije, nema nikakvih prepreka.

“Sada je fokus na ispunjavanju zacrtanih ciljeva. Želimo da vidimo vaš uspjeh u realizaciji Reformske agende i tu smo da vas podržimo”, poručio je generalni direktor za susjedstvo i pregovore o proširenju Hert Jan Kopman.

Generalni direktor je takođe kazao da pregovori imaju transformativnu komponentu, te da kredibilitet samog pregovaračkog procesa zavisi od isporučenih rezultata.

Kopman se osvrnuo na dobijanje IBAR-a istakavši da je to “kapitalno dostignuće Vlade Crne Gore koje je postavilo dobre temelje za efikasnu realizaciju integracione agende”.

Predsjednik Vlade Milojko Spajić kazao je da je članstvo u Evropskoj uniji nacionalni prioritet i osvrnuo se na aktuelne političke prilike koje, kako je istakao, garantuju stabilnost i efikasno sprovođenje preuzetih obaveza. “Posvećeni smo obavezama iz evropske agende i na tom putu ne očekujemo usluge i ustupke, jer smatramo da možemo doprinijeti Uniji i biti most za ostale zemlje kandidate” poručio je Spajić.

Na sastanku je dogovorena dinamika dalje saradnje i razmjene informacija u cilju efikasnijeg ispunjavanja preuzetih obaveza.

Sastancima su prisustvovali potpredsjednik vlade Filip Ivanović i ministri Maida Gorčević i Bojan Božović.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Tajfun

Gospodine Kopman,nas predsjednik vlade je najveci prevarant posle Scepana malog koji je bio u vladajucim strukturama Crne Gore.