21 °

max 26 ° / min 18 °

Subota

28.09.

26° / 18°

Nedjelja

29.09.

21° / 13°

Ponedjeljak

30.09.

21° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 16°

Petak

04.10.

18° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Božović: Hitno zakazati sjednicu Odbora za praćenje popisa

Politika

Comments 3

Božović: Hitno zakazati sjednicu Odbora za praćenje popisa

Autor: Antena M

  • Viber

Odugovlačenje objavljivanja rezultata popisa loša je poruka o sposobnosti institucija da sprovedu tako važan proces na vrijeme i efikasno, ocijenio je poslanik Socijalističke narodne partije (SNP) Bogdan Božović i pozvao da se u što kraćem roku zakaže sjednica Odbora za praćenje popisa.

Božović je u saopštenju naveo da je SNP zabrinut zbog kašnjenja u objavljivanju rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova.

“Popis stanovništva je od suštinske važnosti za budući razvoj naše države, jer predstavlja osnovni alat za kreiranje odgovorne i transparentne politike u svim oblastima društvenog života”, rekao je Božović.

Kako je kazao, nerazumljivo je da se proces tako značajan za državu i građane suočava s ovakvim vrstama prepreka.

“Odugovlačenje u objavljivanju rezultata popisa šalje lošu poruku o sposobnosti institucija da sprovedu ovako važan proces na vrijeme i efikasno”, naveo je Božović.

On je istakao da nijesu samo u pitanju rezultati etničkih i kulturoloskoh pitanja, već je u interesu svih građana da imaju pristup tačnim informacijama koje će omogućiti dalji ekonomski, socijalni i politički razvoj naše države.

“Pozivam kopredsjednike skupštinskog Odbora za praćenje popisa, da u što kraćem roku zakažu sjednicu ovog tijela, i pozovu predstavnike Monstata da pruže javnosti odgovore koje nas sve tangiraju”, rekao je Božović.

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Di

Polakote! Nijesu oni završili posao do kraja, zato nema rezultata. Sada treba ispuniti onaj višak oštampanih upitnika, pa sve popraviti, pa uništiti originale, a ispisati duplikate, pa piši-briši. Ima tu još posla. Nije bilo kako su željeli, pa popravljaju.

Brano Bozovic

Nazalost prezimenjace,Bozovici u mom dugom zivotnom dobu,i po prici mojih predaka.U Bozovica je veoma rijetko bilo IZDAJNIKA,a ti si jedan taj,jedan rijetkih. Sto se tice popisa nije dobar za Vas,ali ti si mali da bi to znao.Ne odgovara Vam pred Podgoricke izbore.

Invictus

Zanimljivo kako su svi ovi odjednom uprli da se objave rezultati popisa. Frka od brodoloma u Podgorici?