16 °

max 20 ° / min 15 °

Petak

13.09.

20° / 15°

Subota

14.09.

17° / 12°

Nedjelja

15.09.

15° / 12°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 10°

Utorak

17.09.

22° / 12°

Srijeda

18.09.

23° / 16°

Četvrtak

19.09.

20° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Belan: Bivši DF pritiska da se objave rezultati popisa koji bi njima godili; Čelanović: Orkestrirana akcija, znamo ko je rukovodilac

Politika

Comments 2

Belan: Bivši DF pritiska da se objave rezultati popisa koji bi njima godili; Čelanović: Orkestrirana akcija, znamo ko je rukovodilac

Autor: Antena M

  • Viber

Funkcioneri Evropskog saveza Miloš Čelanović i Vatroslav Belan saglasni su da je motiv za priču o popisu namjera stranaka na vlasti da se sve ono što nijesu uradili ni u Podgorici, ali ni u državi, pokrije nacionalnim prebrojavanjem. 

Kampanju, međutim, podupiru i igrači sa strane, smatra Čelanović.

Funkcioner Evropskog saveza i generalni sekretar SD-a Miloš Čelanović za Antenu M kaže da se ništa slučajno ne dešava, pa ni pozivi dijela vlasti da se što prije objave rezultati popisa.

''Što se tiče samih poziva na što hitnije objavljivanje rezultata popisa, to mi izgleda kao jedna orkestrirana akcija, a već svi znamo odakle i iz kojih centara moći je taj rukovodilac orkestra. Mislim da je to i zadnji adut sadašnje vlasti, odnosno parlamentarne većine. Nakon haosa koji su ostavili za sobom i u Podgorici i na državnom nivou, tim partijama, bez programa, koje se bave isključivo nacionalnim pitanjima, sada jedino preostaje kao predizborni adut, da pokušaju da izdignu popis na neki nacionalni nivo, a ne da građanima Podgorice obezbijede bolji i kvalitetniji životni standard'', rekao je Čelanović.

Jedan od lidera Evropskog saveza i predsjednik Liberalne partije Vatroslav Belan smatra da se bivši DF ovom pričom vraća na fabrička podešavanja, na što je primoran zbog nedostatka rezultata.

''Dakle, da ono što je njihov osnovni nacionalistički stil stave u prvi plan, a gdje ćete bolju temu nego sjetiti se popisa i ponovo igrati na kartu nekakve eventualne ugroženosti'', kazao je Belan.

Prema njegovoj ocjeni, prosrpske stranke igraju na dvije opcije.

''Da pritiskaju zvanične organe da objave onakve rezultate koji bi njima godili, dakle ono što su obećavali svom etničkom biračkom tijelu. I da kažu, evo, mi smo kroz učešće u vlasti povećali procenat našeg etničkog tijela u crnogorskom građanskom biću, odnosno u ukupnom broju stanovnika. Ili ako taj broj pripadnika bude manji, da kažu da je došlo do krađe i ponovne ugroženosti'', navodi Belan.

Čelanović ističe da stranke bivšeg DF-a nikada nijesu ni imale u fokusu neke druge teme, osim nacionalnih:

''Oni okupljaju jedan dio građana, odnosno biračkog tijela i tako zauzimaju svoju poziciju na političkom tržištu, potencirajući samo nacionalne teme i izazivajući društvene tenzije. Na taj način oni već decenijama, nažalost, opstaju na političkom tržištu’’, smatra Čelanović.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Boško Agram

Prestanite sve da svaljujete na DF. Glavni krivci su PES i Bošnjačka. Prekinite da ih branite i opravdavate!

Mila K

Popis ne smije da bude tema političkog potkusurivanja. To mladi ozbiljni političari moraju poštovati.