16 °

max 20 ° / min 15 °

Petak

13.09.

20° / 15°

Subota

14.09.

17° / 12°

Nedjelja

15.09.

15° / 12°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 10°

Utorak

17.09.

22° / 12°

Srijeda

18.09.

23° / 16°

Četvrtak

19.09.

20° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Đonović: Izbori u Podgorici ipak neće biti pokazatelj prave snage partija

Politika

Comments 0

Đonović: Izbori u Podgorici ipak neće biti pokazatelj prave snage partija

Autor: Antena M

  • Viber

Izbori u Glavnom gradu neće biti pokazatelj prave snage partija, smatra analitičar Ranko Đonović. On ne očekuje bitne razlike u sastavu koalicija u odnosu na prethodne izbore.

Građani Podgorice, na predstojećim izborima treba da pokažu ono što su razumne odluke i što predstavlja njihov interes, kaže analitičar Đonović.

Nada se, kaže, da može doći do manjih promjena.

''Bojim se da vlast neće izaći iz svojih okvira, a to je ona njihova avgustovska većina, koju oni znaju da zovu demokratskom, a ona je sve osim to. Ali vjerujem i da će građani vidjeti da se oni ne ponašaju po pravilima koji bi građanima trebalo da donesu dobro, već se ponašaju tako da se imenima i funkcijama nadmeću, ništa više i ništa manje od toga'', navodi Đonović za Antenu M. 

On smatra da izbori u Glavnom gradu ipak nijesu pravi pokazatelj snage političkih partija na državnom nivou. Ne očekuje bitne razlike u sastavu koalicija u odnosu na prethodne izbore.

''Partije koje su trenutno na vlasti, kao da su zaklete da na ovu drugu polovinu Crne Gore ne računaju, kao da to nijesu građani. Kad budu u kombinaciji sve partije na poličkoj sceni i kad se bude odučivalo po onome što su programske sličnosti ili razlike, ili se budu, da kažem slobodno, lideri partija dozvali pameti i znali da su tu zbog građana, onda bi se mogao očekivati neki boljitak. Ovako su im puna usta i Evrope i demokrata i svega, i kritike Evrope i tako dalje. A Evropa nas izgleda mnogo bolje poznaje nego što mi poznajemo sami sebe'', ocijenio je Đonović. 

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR