Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
GI 21. maj: Parlamentarne partije, ovakve kakve su, da što prije nestanu sa političke scene

Politika

Comments 1

GI 21. maj: Parlamentarne partije, ovakve kakve su, da što prije nestanu sa političke scene

Autor: Antena M

  • Viber

"Politička klasa je na vrhu problema koji guše Crnu Goru", poručuju iz Građanske inicijative 21. maj.

Ističu da je takva situacija prisutna decenijama, a relevantna je i za danas. 

"Partije, njihova rukovodstva i njihovo materijalizovano članstvo sveli su politiku na lični i grupni interes. Koju god politiku da zagovaraju, koliko se god busali u "patriotska prsa", koliko god glumili posvećenost evropskoj orijentaciji, koliko god služili tuđim interesima, politički lideri i njihove pristalice prije svega misle o ličnom bogaćenju, sinekurama u javnom sektoru i kameleonskom trajanju", navodi se u saopštenju Građanske inicijative.

Kako kažu, političari su postali "sinonimi za prevarante, lopove, lažne patriote i obmanjivače", dok "odvratne parlamentarne stranke simbolišu podmuklu borbu za prevlast, društvenu nestabilnost i nejednakost, degradaciju države i korupciju, šuplja obećanja, notorni populizam i petokolonaštvo."

Navode dalje da su sve to razlozi zbog kojih ozbiljni i odgovorni građani ne vide motiv zbog koga bi izašli na izbore.

"Argument da se glasa za one koji su loši ali su ipak bolji od onih koji su još gori odavno je postao slabouman i neuvjerljiv. Jednako kao što je nakon četiri godine nesuverene, nesposobne, populističke i nestabilne vlasti smiješno slušati političare iz vladajućih partija kada im se svaki “napredak” sveo na odbijanje saradnje sa "nereformisanim DPSom". A radi se o tome da sve parlamentarne partije treba da se temeljito reformišu ili da ovakve kakve su što prije nestanu sa političke scene. To ne bi bilo samo u javnom interesu, već bi njihov nestanak preporodio Crnu Goru", zaključuje se u saopštenju Građanske inicijative 21. maj.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR