15 °

max 17 ° / min 13 °

Subota

14.09.

17° / 13°

Nedjelja

15.09.

17° / 12°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 11°

Utorak

17.09.

23° / 12°

Srijeda

18.09.

21° / 16°

Četvrtak

19.09.

22° / 17°

Petak

20.09.

18° / 16°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Vlast u Andrijevici ipak nije dogovorena: Raketić predložen, ali nije izabran

Politika

Comments 4

Vlast u Andrijevici ipak nije dogovorena: Raketić predložen, ali nije izabran

Autor: Antena M

  • Viber

Vlast u Andrijevici ipak nije formirana, kako su to ranije danas javila neka glasila, a prenijela i Antena M.

Vesko Raketić, koji je na posljednjim lokalnim izborima u Andrijevici predvodio građansku listu „Vasojevićki pokret-Ujedinjenja- Vesko Raketić“, predložen je za predsjednika Skupštine opštine Andrijevica, međutim oni koji su ga predložili nijesu se pojavili na glasanju. Sjednica je prekinuta nakon što se, po isteku polusatne pauze, u sali nijesu pojavili predlagači Raketića za predsjednika lokalnog parlamenta!?

Da je danas morala biti formirana vlast u Andrijevici kazao je za Antenu M Srđan Mašović iz Demokratske partije socijalista.

"Po mom skromnom tumačenju, a nijesam pravnik, današnja sjednica je morala da se održi. Sada je pitanje ko može da zakaže novu sjednicu? Da li je to Vlada? Mislim da Predsjednik države može da raspiše nove izbore, ali opet kažem - to je moje mišljenje", kazao je Mašović.

Miodrag Čukić iz koalicije ZBA, međutim, smatra da još ima vremena za izbor predsjednika Skupštine Andrijevice i da nije neophodno da šef države raspiše nove izbore.

"Predsjednik države 13. septembra može raspisati izbore, a do tada mislim da nama teku rokovi. Mi smo dali kandidata, vidjećemo narednih dana da glasamo za njega i mislim da ćemo sve završiti do 13. septembra. Tako da nećemo dozvoliti da se predsjednik zamara i raspisuje izbore u Andrijevici", navodi Čukić.

Objašnjava da će Raketić biti izabran u bliskoj budućnosti, a na pitanje Antene M da li to znači da će do kraja dana biti izabran, Čukić odgovara da danas nema vremena.

 "Pa danas nećemo stići, ali sjutra, preksjutra, vjerovatno da će tako biti".

Kako navodi predlagači Raketića se nijesu pojavili nakon polusatne pauze da bi građanska lista "Za budućnost naše djece" razmislila o prijedlogu da bude dio vlasti.

 "Dali smo jedan vremenski rok građanskoj listi 'Za budućnost naše djece' da razmisle o tome da budu i oni dio buduće vlasti. Dakle, da podrže gospodina Raketića na mjesto predsjednika Skupštine opštine. Bilo je suvišno da se pojavimo dok oni ne donesu odluku".

Šef Poslaničkog kluba NSD-a Dejan Đurović objavio je ranije danas da su partije koje učestvuju u vlasti na drežavnom nivou i grupa građana pred završnim dogovorom za formiranje vlasti.

On je na Fejsbuku objavio fotografiju sa predstavnicima lista SNP-Demokrate, Pokreta Evropa sad, koalicije “Za budućnost Andrijevice” i grupe građana.

Na lokalnim izborima u Andrijevici, održanim 2. juna pravo glasa iskoristilo je 3.827 birača.

DPS je osvojio 11 mandata, Koalicija SNP-Demokrate osam, Pokret Evropa sad četiri, koalicija „Za budućnost Andrijevice“ i Grupa građana „Za budućnost naše djece“ po tri, dok je jedan mandat pripao Grupi građana „Vasojevićki pokret – Ujedinjenja – Vesko Raketić“. Bez mandata ostala je Ujedinjena Crna Gora.

Nekoliko puta je pokušano da se formira vlast u Andrijevici, međutim bezuspješno. Andrijevčani se nijesu mogli dogovoriti ko će biti na mjesto predsjednika opštine za koje najbrojnija koalicija SNP-Demokrate želi da kandiduje dosadašnjeg predsjednika Željka Ćulafića (SNP), a sa tim prijedlogom se nijesu slagale građanske liste.

Šansa za postizanje dogovora sa 4. avgusta, produžena je do 16. septembra, kada se ispostavilo da Opštinska izborna komisija nije objavila rezultate izbora u Službenom listu.

Kasnije se ispostavilo je dopis sa službenim rezultatima greškom pošte otišao na pogrešnu adresu, pa su zvanični rezulatati u Službenom listu objavljeni tek 16. jula.

Od tada je počeo da teče novi rok za formiranje vlasti od 60 dana, a time i produžena mogućnost pregovaračima da dođu do dogovora.

 

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Mila K

Zar čuveni guverner-poslanik da ne zavrne, naredi, izgraje se, iskoči iz stolice, nešto slomi zakone? Pa što se fotografisao?

Rastko

Jadovi!!! PIIIIII.... A, SVAŠTA REKOSTE JEDNI DRUGIMA U KAMPANJI! Biće Ćulafić i dalje da prodaje sapune opštini! I treba, tim jadovima! Piii, piii...

Nikola

Najbolji su ovi ZA BUDUĆNOST NAŠE DJECE djecu će dati četnicima i popovima za njihovu foteljašku budućnost I to se zovu roditeljima