16 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 15°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 14°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost, predsjedavao Milatović, prisustvovao i Spajić: Razmatrana mogućnost angažovanja crnogorskih vojnika u sastavu misije EU za podršku Ukrajini

Politika

Comments 0

Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost, predsjedavao Milatović, prisustvovao i Spajić: Razmatrana mogućnost angažovanja crnogorskih vojnika u sastavu misije EU za podršku Ukrajini

Autor: Antena M

  • Viber

Danas je u Vili Gorica u Podgorici održana 35. sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost.

"Na današnjoj sjednici predstavljen je Izvještaj o stanju u Vojsci za 2023. godinu, kao i izvještaji o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim snagama, mirovnim misijama i međunarodnim vježbama u 2023. Godini”, navode iz Kabineta predsjednika.

Savjet za odbranu i bezbjednost predložio je, navode oni, da se u planu bužeta za 2025. godinu povećaju izdvajanja za modernizaciju jedinica i poboljšanje materijalnog statusa zaposlenih u Vojsci Crne Gore.

“Članovi Savjeta su na sjednici informisani o mogućnostima angažovanja pripadnika Vojske Crne Gore u sastavu misije vojne pomoći Evropske unije za podršku Ukrajini (EUMAM) kroz bilateralni angažman sa Republikom Slovenijom, gdje je posebno naglašeno da će sve aktivnosti u okviru navedene misije biti realizovane na teritoriji neke od zemalja Evropske unije i da niti jedan pripadnik Vojske Crne Gore neće ući na teritoriju Ukrajine. Utvrđeni predlog odluke o angažovanju pripadnika Vojske Crne Gore u pomenutoj misiji Savjet za odbranu i bezbjednost će dostaviti Skupštini Crne Gore na razmatranje i odlučivanje”, navodi se u saopštenju Kabineta predsjednika.

Savjet je, na današnjoj sjednici, razmatrao i predloge odluka o postavljenjima, razrješenjima i redovno unapređivanje oficira i oficirki Vojske Crne Gore, a razmotrena je i informacija u vezi sa poboljšanjem socio-ekonomskog statusa penzionisanih vojnih lica.

“Presjedavao je predsjednik Crne Gore mr Jakov Milatović, u radu je učestvovao predsjednik Skupštine Andrija Mandić i predsjednik Vlade Milojko Spajić, a po pozivu ministar odbrane Dragan Krapović, načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, savjetnik predsjednika Dejan Vukšić i savjetnik predsjednika Vlade Todor Goranović”, zaključuju oni u saopštenju.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR