14 °

max 20 ° / min 10 °

Ponedjeljak

30.09.

20° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

22° / 16°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

20° / 14°

Nedjelja

06.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Bošković: Razlozi za smjenu Lazarevića smiješni; Zirojević: Meta je političkih prepucavanja

Politika

Comments 0

Bošković: Razlozi za smjenu Lazarevića smiješni; Zirojević: Meta je političkih prepucavanja

U Crnoj Gori ne postoji država, postoji teritorija koja je najljepša na svijetu, ali su je preuzeli oni koji ne znaju kako se državom treba baviti.

Autor: Antena M

  • Viber

Nekadašnji ministar odbrane Predrag Bošković kaže da je sjednica pokazala da je stanje u tom sektoru u rasulu, dok član skupštinkog odbora za odbranu i bezbjednost Nikola Zirojević smatra da je načlenik generalštaba meta političkih prepucavanje.

Bivši ministar odbrane Bošković u izjavi za Antenu M kaže da je jučeranja sjednica Svjeta za odbranu i bezbjednost pokazatelj da je sistem u Crnoj Gori u potpunom rasulu.

"Prije svega jučerašnja dešavanja na Savjetu za odbranu i bezbjednost je konačna potvrda svega onoga što je već duži vremenski period poznato, da u Crnoj Gori apsolutno ne postoji neko ko trezveno razmišlja uopšte o nacionalnim interesima države Crne Gore.

Jučerašnja sjednica i sve ono što je slijedilo, nakon toga još uvijek traju prepiske po medijima, govori o tome da je naš bezbjednosni i odbrambeni sektor u potpunom rasulu, dotakao dno ili kako god to možemo nazvati", smatra Bošković.

Navodi da su razlozi za smjenu Zorana Lazarevića smiješni.

“Ono što mogu reći je da je general Zoran Lazarević častan, pošten i stručan vojnik koji svakako zaslužuje da se nađe na toj poziciji, a razlozi koji se navode za njegovu smijenost su stvarno smiješni”, dodaje on.

Bošković ističe da je jučerašnja sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost slika trenutne vlasti u Crnoj Gori.

“Mišljenja sam da su upravo ovakvi pokazatelji i ovakve situacije koje se dešavaju, konačna potvrda da je parlamentarna većina neodrživa i da ćemo imati mogućnost da izađemo na izbore obzirom na sve ono što se trenutno dešava. U Crnoj Gori ne postoji država, postoji jedna teritorija koja je možda i najljepša na svijetu, ali su je preuzeli oni koji ne znaju kako se državom treba baviti”.

Sagovornik Antene M objašnjava da ne postoji nikakvo intertesovanje političkih aktera u Crnoj Gori da zaštite interese države, jer da postoji, kako kaže, ovo se ne bi dešavalo.

“Imate ministarstvo unutrašnjih poslova koja nema apsolutno nikakvu komunikaciju sa Upravom policije i imate Ministarstvo odbrane koje nema komunikaciju sa prvim čovjekom Vojske Crne Gore. Dakle, to je ono što je evidentno i ne vidim kako bi se to drugačije moglo objasniti prije svega pokušavanje stavljanja ova dva sektora pod direktnom kontrolom jednog ili dva čovjeka što apsolutno ni Ustavom, a ni zakonskim rješenjima u Crnoj Gori nije moguće”.

Poslanik SD-a u Skupštini Crne Gore i član odbora za bezbjednost i odbranu Nikola Zirojević mišljenja je da je situacija na jučerašnjoj sjednici bila problematična.

"Dakle, situacija vezana za posljednju sjednicu vijeća za odbrani bezbjednost pokazuje jedan vrlo problematičan, rekao bi, razvoj događaja, prije svega imajući u vidu da se neke informacije o strane ministra odbrane iznose u javnost. Dakle, postoje razlozi zašto su te sjednice tajne, postoje razlozi zašto članovi tog vijeća mogu biti samo određeni, najviše i državni funkcioneri, prije svega moram da kažem da mislim da to nijesu teme kojima bi na taj način trebala da se bavi šira javnost. Onda mislim na način da ono o čemu se razgovara i odlučuje na vijeću postane dio dnevne politike i postane dio političkih prepucavanja", kazao je Zirojević.

Zirojević ističe da je Lazarević samo meta političkih prepucavanja.

"Sasim je jasno da se u Vojsci Crne Gore pokušava uspostaviti politička kontrola. Nažalost, na meti uspostavljanja te političke kontrole našao se general Lazarević, čovjek koji je gotovo tri takve u svoj život posvetio pozivu kojim se bavi i čovjek za koje je u konačnom, kako smo kasnije saznali od predsjednika Jakova Milatovića, nije dat ni jedan razlog zbog čega bi on bio smijenjen", navodi Zirojević.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR