14 °

max 20 ° / min 11 °

Ponedjeljak

30.09.

20° / 11°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 14°

Petak

04.10.

19° / 16°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
PES: Crna Gora nikada više neće biti oaza za lica sa potjernica

Politika

Comments 1

PES: Crna Gora nikada više neće biti oaza za lica sa potjernica

Autor: Antena M

  • Viber

Nakon višegodišnjeg odugovlačenja i opstruisanja procesa, Binali Čamgoz, turski bjegunac, izručen je svojoj matičnoj državi. Po rješenju Ministarstva pravde, profesionalnom akcijom Uprave policije - sektora za kriminalistiku, specijalnih jedinica, granične policije, uz logistiku ANB sprovedeno je izručenje ovog međunarodno traženog lica, saopšteno je iz Pokreta Evropa sad, uz podsjećanje da je za Čamgozom raspisana potjernica zbog stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja ubistva.

"Čamgoz je, osim optužbi za najteža krivična djela u Izmiru, Turskoj, javnosti poznat i po sumnji da je falsifikovao lična dokumenata tokom boravka u Crnoj Gori i uspostavio saradničku mrežu sa crnogorskim organizovanim kriminalnim grupama. Jasno je da je ovom akcijom suzbijanja kriminala i ispunjavanja međunarodnih obaveza, Crna Gora eliminisala visokorizičnu prijetnju po nacionalnu bezbjednost", navodi PES u saopštenju.

Iz tog pokreta ističu da prioritet rada 44. Vlade i bezbjednosnog sektora mora biti ostvarivanje vladavine prava i slanje jasne poruke da kriminalne strukture više nikada ne smiju imati institucionalnu podršku ili zaštitu.

"PES i Vlada će nastaviti sa misijom stvaranja funkcionalnog, slobodnog i sigurnog društva. Takvim pristupom, Crna Gora više nikada neće biti oaza za lica sa međunarodnih potjernica", poručuju u saopštenju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Simikliser

A srbija …. Vas uzir ne izrucije nikog samo Crnoj Goru ..