14 °

max 20 ° / min 10 °

Ponedjeljak

30.09.

20° / 10°

Utorak

01.10.

20° / 9°

Srijeda

02.10.

20° / 12°

Četvrtak

03.10.

17° / 15°

Petak

04.10.

18° / 17°

Subota

05.10.

20° / 15°

Nedjelja

06.10.

20° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ivanović na Bledskom strateškom forumu

Izvor: Antena M/Dragan Tomašević

Politika

Comments 0

Ivanović na Bledskom strateškom forumu

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade za vanjske i evropske poslove Filip Ivanović učestvovaće, na poziv potpredsjednice Vlade i ministarke vanjskih i evropskih poslova Tanje Fajon, na 19. međunarodnoj konferenciji Bledski strateški forum koji se održava u Bledu, Republika Slovenija, 2. i 3. septembra 2024. godine.

Kako je saopšteno iz Vlade, predviđeno je da Ivanović, u okviru Foruma koji se ove godine organizuje pod naslovom „Svijet paralelnih stvarnosti", učestvuje na panelu „Evropa ujedinjena i slobodna: obnovljena posvećenost evropskoj solidarnosti".

Učešće potpredsjednika Vlade za vanjske i evropske poslove poslužiće kao prilika da se naglasi značaj budućeg članstva Crne Gore u Evropskoj uniji, kao i da se dodatno istakne njena posvećenost vrijednostima i interesima Unije, navode iz Vlade.

Ivanović će prisustvovati i neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova i specijalnih izaslanika za Zapadni Balkan, a imaće i brojne bilateralne sastanke na marginama Foruma.

Bledski strateški forum (BSF) je međunarodna konferencija koja se kontinuirano održava u Bledu, Sloveniji, od 2006. godine. Ova konferencija okuplja vodeće svjetske političare, stručnjake, diplomate, akademike i poslovne lidere radi diskusije o najvažnijim globalnim i regionalnim pitanjima. Ključne teme obuhvataju međunarodnu bezbjednost, ekonomski razvoj, održivost i ljudska prava, a BSF funkcioniše kao značajna platforma za podsticanje dijaloga i pronalaženje rješenja za savremene izazove.

Kako je planirano, u uvodnom dijelu konferencije, u ime slovenačke strane obratiće se i predsjednica Nataša Pirc Musar, potpredsjednica Vlade i ministarka vanjskih i evropskih poslova Tanja Fajon i generalni sekretar BSF-a Peter Grk, a očekuje se prisustvo predsjednice Evropske komisije Ursule fon der Lajen, kao i generalne sekretarke OEBS-a Helge Marije Šmid.

Služba za odnose s javnošću Vlade Crne Gore obezbijediće medijima saopštenja, sa fotografijama.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR