15 °

max 21 ° / min 15 °

Petak

25.10.

21° / 15°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 16°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Četvrtak

31.10.

22° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Podrška UNDP-a u realizaciji reformske agende

Izvor: MVP

Politika

Comments 1

Podrška UNDP-a u realizaciji reformske agende

Izvor: Mina

Autor: Antena M

  • Viber

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) podržava Crnu Goru u realizaciji reformske agende i razvojnih politika u brojnim oblastima, sa ciljem ispunjavanja ciljeva održivog razvoja, saopšteno je na sastanku ministra vanjskih poslova Ervina Ibrahimovića i stalne predstavnice UNDP-a Ekaterine Paniklove.

Ibrahimović je, kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, ocijenio da brojni projekti, čiju realizaciju podržava UNDP, doprinose ostvarenju definisanih ciljeva, uključujući i reforme iz evropske agende.

On je kazao je da je saradnja Crne Gore i UNDP značajno unaprijeđena i da je država zahvalna na podršci demokratizaciji i ukupnom razvoju.

“Uvjeren sam da ćemo zajedničkim naporima i kroz blisku saradnju nastaviti da radimo na dostizanju evropskih standarda i ciljeva održivog razvoja na svim poljima od obostranog interesa, prije svega u oblastima demokratskog upravljanja, zelenog rasta, održivog razvoja i klimatskih promjena”, kazao je Ibrahimović.

Paniklova je kazala da je partnerstvo UNDP-a sa Crnom Gorom uvijek bilo veoma uspješno i da je dinamična saradnja na svim nivoima rezultirala značajnim napretkom i programima po kojima je Crna Gora postala prepoznatljiva.

Ona je istakla da će UNDP nastaviti da pruža punu podršku u realizaciji projekata koji doprinose ispunjavanju Agende 2030.

„U vremenu rastućih kriza, bliska saradnja i zajednički napori u realizaciji razvojnih projekata postaju još važniji. Prioritet u našem radu je da Crnoj Gori pomognemo na njenom razvojnom putu kroz realizaciju programa koji istovremeno doprinose i uspjehu procesa evropske integracije”, rekla je Paniklova.

Ona je kazala da im je drago što vide jasne pomake u oblastima reforme javne administracije, socijalne zaštite i zelene ekonomije.

Iz MVP-a su kazali da je na sastanku razgovarano i o programima profesionalnog usavršavanja koje zajednički realizuju UNDP i Ministarstvo vanjskih poslova, posebno o dugogodišnjoj veoma uspješnoj saradnji pri organizaciji Ljetnje škole za mlade diplomate „Gavro Vuković“.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

Javor

Bravo Ibrahimoviću, dokaž spinerima, da si sam svoj u svom poslu, bez bilo čijeg ututicaja. Borba za ekonomski napredak i evropski put su tvoji ciljevi, te za zajednistvo i bolji zivot građana CG. A kritizeri će i dalje kojevitezati o " izdaji i izdajnicima".