10 °

max 19 ° / min 10 °

Utorak

01.10.

19° / 10°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

20° / 15°

Petak

04.10.

18° / 17°

Subota

05.10.

21° / 16°

Nedjelja

06.10.

20° / 14°

Ponedjeljak

07.10.

20° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ibrahimović-Gerasimenko: Crna Gora će nastaviti da podržava Ukrajinu

Politika

Comments 1

Ibrahimović-Gerasimenko: Crna Gora će nastaviti da podržava Ukrajinu

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih poslova Ervin Ibrahimović sastao se danas sa ambasadorom Ukrajine u Crnoj Gori Olegom Gerasimenkom, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

„Crna Gora čvrsto podržava nezavisnost, teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine i spremna je da nastavi sa pružanjem političke, ekonomske, humanitarne i vojne pomoći, u skladu sa svojim kapacitetima“, kazao je Ibrahimović.

Istakavši da su odnosi Crne Gore i Ukrajine prijateljski i sadržajni, iskazao je spremnost za dalje produbljivanje bilateralne saradnje.

Podsjetio je da Crna Gora, kroz brojne platforme u saradnji sa partnerskim državama, nastoji dati doprinos upostavljanju mira i da podržava vanjskopolitičke aspiracije Ukrajine.

Ambasador Gerasimenko je kazao da Ukrajina veoma cijeni snažnu podršku i prijateljski odnos Crne Gore, iskazane kroz politički dijalog na svim nivoima, ali i kroz brojne mehanizme pomoći.

Zahvalio je na solidarnosti u odnosu prema državljanima Ukrajine koji su se, u prethodnom periodu, doselili u Crnu Goru.

„Mi dijelimo vrijednosti i viziju daljeg razvoja, u kontekstu vanjskopolitičkih prioriteta. Raduje nas izuzetan napredak koji je Crna Gora ostvarila na evropskom putu“, kazao je Ibrahimović.

U razgovoru je ukazano i na važnost odluke o otpočinjanju pristupnih pregovora Ukrajine sa EU i ohrabrujućih poruka u vezi sa evroatlantskom perspektivom Ukrajine, saopštenih tokom nedavnog NATO samita u Vašingtonu.

Sagovornici su se saglasili da integracioni procesi predstavljaju dodatnu sponu u međudržavnim odnosima, koji će podstaći bilateralne kontakte i saradnju.

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

čitalac

Crna Gora piše još jednu stranicu besčašća svojim odnosom prema Ukrajini. Ukrajini će ove zime trebati sve vrste energenata. Crna Gora ima drvnu masu i kapacitete za proizvodnju peleta. Umjesto da je davno počela proizvodnja i otprema takve pomoći, ovdje se niko toga i ne sjeća.