17 °

max 18 ° / min 9 °

Utorak

01.10.

18° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

21° / 15°

Petak

04.10.

18° / 17°

Subota

05.10.

21° / 15°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Brnabić: Trudiću se da sa Skupštinom Crne Gore uspostavim bližu saradnju

Izvor: Ministarstvo saobraćaja

Politika

Comments 5

Brnabić: Trudiću se da sa Skupštinom Crne Gore uspostavim bližu saradnju

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Milun Zogović i ministarka saobraćaja Crne Gore Maja Vukićević sastali su se sa predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije Anom Brnabić. 

"Članovi Vlade Crne Gore izrazili su zadovoljstvo što se njihova prva međunarodna službena posjeta dogodila upravo u Beogradu i što je neposredno nakon bilateralnog sastanka sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, upriličen sastanak sa predsjednicom Narodne skupštine Republike Srbije.

Zogović i Vukićević istakli su da je za Crnu Goru saradnja sa Srbijom od izuzetnog značaja te da će se truditi da u narednim godinama odnosi dvije zemlje budu na daleko boljem nivou", piše u saopštenju Ministarstva saobraćaja. 

Navodi se da se Brnabić saglasila i istakla da Srbija mnogo značaja pridaje regionalnoj saradnji te da razvijen i povezan region znači bolji život za sve njegove građane.

"Zadovoljstvo je što smo nakon sastanka u Palati Srbija organizovali sastanak i u Skupštini Republike Srbije odakle zajednički šaljemo poruku o značaju najavljenih, zajedničkih aktivnosti dvije Vlade", saopštila je Vukićević. 

Predsjednica skupštine Republike Srbije naglasila je da je parlamentarna diplomatija jedan od njenih prioriteta, te da će se truditi da sa parlamentom Crne Gore uspostavi bližu saradnju.

"Potpredsjednik Vlade i ministarka saobraćaja Crne Gore istakli su da su najvažniji infrastrukturni projekti za njihovu zemlju rekonstrukcija pruge Beograd – Bar i izgradnja autoputa koji bi u budućnosti povezao crnogorsko primorje i Podgoricu sa Beogradom.

Zogović i Vukićević borave u dvodnevnoj posjeti Beogradu i ranije tokom dana sastali su se sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije Goranom Vesićem, a danas će održati sastanak sa predstavnicima Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, u Beogradu", piše u saopštenju Ministarstva.  

 

Komentari (5)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

Rekla Brnabić? Od sramote, bolje da se nijesu oglašavali! Kada dođu u CG hoće li se Mandić ižljubiti sa Čaletom?

Mila K

hahahaha baš je ministrima posao da dangube.

Branka

Nemoj molim te,sto dalje od nas ,to je bolje za Crnu Goru