16 °

max 16 ° / min 12 °

Nedjelja

15.09.

16° / 12°

Ponedjeljak

16.09.

19° / 10°

Utorak

17.09.

23° / 12°

Srijeda

18.09.

22° / 16°

Četvrtak

19.09.

22° / 16°

Petak

20.09.

23° / 15°

Subota

21.09.

22° / 17°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapovićevo vađenje

Politika

Comments 6

Krapovićevo vađenje

Izvor: Antena M

Autor: Antena M

  • Viber

Ministar odbrane Dragan Krapović, drugi put danas, pokušava da birokratskim procedurama i sterilnim formalizmom sakrije suštinu. Prije podne je „objasnio“ kako nije tačno da Hrvatska nije primila na doškolovavanje trojicu pripadnika Vojske Crne Gore, tako što je potvrdio da ih - nije primila. Popodne je negirao da je donio akt o penzionisanju generala Lazarevića i objasnio da on to po zakonu i ne može.

Šta je bit drugoga slučaja?

Iz više izvora u čiju pouzdanost ne sumnja, Antena M ima informaciju da je juče (ponedjeljak 2. septembar) generala Zorana Lazarevića u kancelariji sačekalo obavještenje ministra Dragana Krapovića po kojem mu služba u VCG završava 4, septembra, dakle śutra! Antena M nema saznanja da je ministar Krapović poništio akt svoga prethodnika, Filipa Adžića, kojim je generalu Zoranu Lazareviću, nakon sticanja uslova za odlazak u penziju, aktivna služba u VCG produžena do 8. juna 2025. (Lazarević je po sili zakona sa navršenih 55 godina života trebalo da ide u penziju, ali ministar ima pravo da mu, zbog potreba Vojske, produži službu dvije godine.) Konačno, ministar odbrane pokrenuo je proceduru za prestanak službe načelnika GŠ VCG zaključno sa četvrtim septembrom, dakle śutrašnjim danom.

Stoga, tačno je da Krapović formalno ne penzioniše Lazarevića, nego general na osnovu ministrovih akata, u Fondu PIO završava papirologiju za odlazak u mirovinu. Tačno je, međutim, i da se donošenje akta o prestanku službe radi odlaska u penziju u Vojsci, žargonski a suštinski ispravno, označava riječju – penzionisan. Kao što je tačno da je načelnik GŠ VCG Zoran Lazarević već poslao pismo svim jedinicama i zahvalio im na dosadašnjoj saradnji. Pošto odlazi u – penziju. I da se nakon što je dobio Krapovićev dopis više nije pojavljivao na poslu.

Ako bi se mogla gradirati suština, najsuštinskije je – ko će od četvrtka, 5. septembra biti na čelu Vojske Crne Gore? Šta ako Savjet za odbranu i bezbjednost śutra, a još nema najave da je sjednica i zakazana, ne razriješi dužnosti načelnika GŠ VCG i postavi novoga? U tom slučaju, u skladu sa Zakonom o Vojsci, ministar odbrane ne može donijeti akt o prestanku službe generala Zorana Lazrevića u VCG.

Ili, uprkos zakonu a u skladu sa stanjem u državi, ministar Krapović i to može?

Komentari (6)

POŠALJI KOMENTAR

Istina

ZASTIDJE DRZAVE!!!!! SAD JE SANSA PODGORICANI, BIRAJTE VISE OVAKVIH STRUCNJAKA ZA STO BRZI PROPAST SVOJE DRZAVE. BRAVO I NAPRIJED U PROPAST!!!!!!!

Trubadur

Ovo se u ozbiljnoj državi rešava pisanim predlogom ministra odbrane, i u bliskoj koordinaciji sa ostalim donosiocima odluka. U ozbiljnoj državi… A kod nas, oni koji znaju kako se to radi śede kući, a diletanti je zapalo da donose odluke. I zato sve i ispada ovako nakaradno i zastiđujuće.