18 °

max 22 ° / min 15 °

Četvrtak

24.10.

22° / 15°

Petak

25.10.

21° / 16°

Subota

26.10.

22° / 16°

Nedjelja

27.10.

21° / 15°

Ponedjeljak

28.10.

21° / 15°

Utorak

29.10.

24° / 15°

Srijeda

30.10.

22° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Ministarstvo saobraćaja: Uspostavljanje zajedničkih graničnih prelaza između Crne Gore i Srbije prioritet

Politika

Comments 1

Ministarstvo saobraćaja: Uspostavljanje zajedničkih graničnih prelaza između Crne Gore i Srbije prioritet

Autor: Antena M

  • Viber

Potpredsjednik Vlade, Milun Zogović i ministarka saobraćaja, Maja Vukićević, prisustvovali su sastanku sa predstavnicima Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja.

Na samom uvodu u sastanak ministarka Vukićević je istakla da je saradnja sa Transportnom zajednicom dobra i da je fokus i u narednom periodu stavljen na transpoziciju relevantne pravne tekovine EU i realizaciju infrastrukturnih projekata.

Prezentujući rad Transportne zajednice i njenih tijela, zamjenica direktora Stalnog sekretarijata Transportne zajednice, Siljanoska, je navela da je saradnja Vlade Crne Gore i Sekretarijata bila jako dobra, te je, ispred Transportne zajednice, još jednom potvrđeno da postoji visok stepen posvećenosti Sekretarijata  u pravcu pružanja podrška našoj Vladi u transponiranju relevantnih zakona EU u oblasti saobraćaja, kao i u implementaciji projekata.

Ministarka Vukićević je uputila rječi zahvalnosti, predstavnicima Stalnog sekretarijata, na podršći Vladi i izrazila očekivanja da će se dobra saradnja nastaviti, a posebno u dijelu infrastrukturnih projekata i u dijelu zakonodavnih reformi u Crnoj Gori.

"Takođe, na sastanku je bilo riječi o procedurama za usvajanje Zakona o željeznici i Zakona o bezbijednosti željeznice i interoperabinosti, jer bi njihovo usvajanje bio signal za posvećenost reformskim procesima.

Izražavajući nadu da će reforme biti brze, Vukićević je istakla da će novi Zakon o željeznici, Zakon o bezbjednosti željeznice i srednjeročni plan za projektovanje, izgradnju, rekonstrukciju i održavanje puteva 2024-2027. godine, biti usvojeni do kraja ove godine", navedeno je u saopštenju.

Sagovornici su naglasili da je uspostavljanje zajedničkih graničnih prelaza između Crne Gore i Srbije prioritet za Ministarstvo saobraćaja, uz napomenu da će proces biti lakši za implementaciju s obzirom na ranija iskustva iz regiona, po ovom važnom pitanju.

 

Komentari (1)

POŠALJI KOMENTAR

goran1234

Srpski svet završava zadate zadatke