Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović: Još nijesam dobio zvaničnu informaciju, iz medija shvatam da Krapović hoće da penzioniše Lazarevića i preuzme ulogu SOB

Politika

Comments 2

Milatović: Još nijesam dobio zvaničnu informaciju, iz medija shvatam da Krapović hoće da penzioniše Lazarevića i preuzme ulogu SOB

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik države Jakov Milatović kaže da još nije dobio zvaničnu informaciju da je ministar odbrane Dragan Krapović obavijestio načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore Zorana Lazarevića da mu danas prestaje aktivna služba u VCG. Milatović dodaje da je o tome samo čitao u medijima i potvrđuje da je tema Lazarevićeve smjene pokrenuta na prošloj sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost.

Odgovarajući na pitanje Antene M da li ima saznanje da je ministar odbrane Dragan Krapović obavijestio generala Zorana Lazarevića da mu služba u Vojsci prestaje na današnji dan, što su naše pouzdane informacije, Milatovi u razgovoru sa novinarima nakon učešća na panelu "Razgovori sa predsjednikom" u Muzičkom centru CG kaže. 

"Ja ta saznanja nemam. Mogu da ih imam samo na osnovu dokumenta koji dođe u moj kabinet." 

On je kazao da niti u Savjet za odbranu i bezbjednost, a ni u njegov Kabinet još uvijek nije stigla zvanična informacija ili dokument u vezi sa situacijom generala Lazarevića, osim informacija koje čitaju u medijima.

"U trenutku kada dobijem zvanične informacije ja ću se odrediti o tome. Ono što mogu da potvrdim je samo ono što ima u medijima. Istina je da je ministar odbrane prvo bio pozvan da učestvuje na sjednici Savjeta, iako nije član Odbora. Tačno je ono što su mediji objavili, da je pokrenuto pitanje razrješenje generala Lazarevića, međutim u kontekstu diskusije predsjednik Vlade i predsjednik Skupštine su ishvalili Lazarevića, nakon čega sam ja postavio pitanje zašto se taj čovjek razrješava? Znači, kada dobijem dobru argumentaciju odrediću se u odnosu na nju". 

Predsjednik Milatović dodaje da se na ovaj način šalje loša poruka javnosti.

"Imamo treću Vladu od 30. avgusta, možda žemo imati i četvrtu, vlade se mijenjaju. Vojska je profesionalni organ i mislim da se šalje loša poruka tako čestim izmjenama i promjenama u vojsci. Šaljemo lošu poruku prije svega Vojsci Crne Gore, lošu poruku načinom na koji ministar tretira Vojsku Crne Gore".

Jakov Milatović kaže i da je razumio kako ministar Krapović penzionisanjem generala Lazarevića preuzima nadležnost Savjeta za odbranu i bezbjednost. 

"Ono što sam shvatio iz medija je da će ministar da poništi rješenje prethodnog ministra (Filipa Adžića, koji je Lazareviću produžio službu do 8. juna 2025 - prim Antena M) i da će na taj način generala Lazarevića de facto da penzioniše.  Time bi general Lazarevič prestao da bude aktivni oficir, a Krapović preuzeo ulogu Savjeta za odbranu i bezbjednost. Ja ostavljam građanima, kao i Vojsci da sude kada su ova čudna dešavanja u pitanju".

Na pitanje naše novinarke kako će se osjećati kad se uvjeri da Antena M zna ono što bi on kao predsjednik Crne Gore morao da zna prije nas, Milatović poručuje: 

"Vi radite svoj posao. Ministar, koliko sam razumio iz medija, će da penzioniše generala. Ovdje nije riječ o bilo kakvom generalu već načelniku Generalštaba. Građani će najbolje suditi." 

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

PV0872

g.Predsjedniče. Crna Gora je dosad u najvećoj bezbjednosnoj krizi. Okupirana je od strane elemenata koji su 2016 pokušali državni udar i ubistvo Predsjednika Đukanovića. I svi mi to znamo. Ne igrajte se političarenja jer predsjednik države je vođa. Jeste li vi to?Odredite se gdje pripadate.

Klapac

Nesrećni Predsjedniče, da imate kičmu Lazarevića ne bi smijenio niko.