13 °

max 19 ° / min 9 °

Utorak

01.10.

19° / 9°

Srijeda

02.10.

21° / 13°

Četvrtak

03.10.

19° / 15°

Petak

04.10.

18° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

20° / 12°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Poslanici opet usvojili izmjene koje je vratio Milatović

Politika

Tag Video
Comments 3
Osma sjednicu vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore

Poslanici opet usvojili izmjene koje je vratio Milatović

Mandić odložio raspravu o Predlogu zakona o nabavci dva patrolna broda; Krapović: Nijesmo zvanično obaviješteni o odlaganju

Autor: Mia Zeković

  • Viber

Osmoj sjednici vanrednog zasijedanja Skupštine Crne Gore prisustvovao je i ministar odbrane Dragan Krapović, zbog razmatranja Predloga zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Crne Gore i Vlade Republike Francuske o saradnji u domenu odbrane sa Tehničkim aranžmanom između Ministarstva odbrane Crne Gore i ministra odbrane Republike Francuske o nabavci dva patrolna broda od strane Crne Gore, koji je prethodno usvojen za Zakonodavnom i Odboru za međunarodne odnose i iseljenike.

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić rekao je da se danas neće u plenumu raspravljati o nabavci brodova, već o predlozima koji se tiču fiskalne strategije. Takođe, najavio je i kolegijum koji će uslijediti "nakon usvajanja dvije tačke dnevnog reda".

Na dnevnom redu su bili i novi zakoni koje je predsjednik države Jakov Milatović vratio na ponovno usvajanje: riječ je o izmjenama i dopunama zakona o unutrašnjim poslovima i energetici.

Zbog takve odluke predsjedavajućeg, poslanik DPS Andrija Nikolić rekao je da mu nije jasno zašto se neće govoriti o ovoj temi, te zatražio pojašnjenje.

"Imate li odgovor na to pitanje ili nemate? Na kolegijumu ćemo govoriti i o tretmanu opozicije od predsjedavajućeg tokom rasprave na sjednici Odbora za međunarodne odnose i iseljenike. Takođe, ministar Krapović je spomenuo moje kontakte sa Zoranom Lazovićem, pa bih rekao da ja tog čovjeka znam zdravo za zdravo, pa nema potrebe da me uzimate u usta u tom kontekstu", rekao je Nikolić.

Ministar Krapović je kazao da nije zvanično obaviješten da je odložena rasprava o Predlogu zakona o nabavci dva patrolna broda iz Francuske, dodavši da nije problem da o toj tački govori "u pola dana i pola noći".

"Molim vas da me o tome samo blagovremeno obavijestite", ukazao je Krapović.

Poslanik URA Filip Adžić zatražio je da ministar Krapović dostavi finansijski izvještaj radne grupe o tenderu o nabavci patrolnih brodova iz Francuske.

Nakon toga, oba zakona opet su usvojena, pri čemu opozicija nije glasala.

Nakon izglasavanja zakona uslijedio je najavljeni kolegijum.

Sjednicu pogledajte na linku ispod:

Komentari (3)

POŠALJI KOMENTAR

Joko

Nijesam izlazio na izbore od 20te. Mandic me je inspirisao da ove ne propustim.

!!!

Čekaj,ako se sjećam ako preśednik opet vrati zakon na popravku,jel ono pada preśednik?Je li Milo bio u nešto sličnoj situaciji kad se diglo kuso i repato?

Crnogorka

Sprda se Mandic sa poslanicima!Djeluje da je popio koju uz rucak.Djeluje kao neko ko moze sta mu drago.