12 °

max 21 ° / min 12 °

Srijeda

02.10.

21° / 12°

Četvrtak

03.10.

19° / 15°

Petak

04.10.

18° / 16°

Subota

05.10.

21° / 14°

Nedjelja

06.10.

18° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

20° / 12°

Utorak

08.10.

20° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović: Ne ulazim u tuđa ovlašćenja

Izvor: Arhiva

Politika

Comments 2

Krapović: Ne ulazim u tuđa ovlašćenja

Autor: Antena M

  • Viber

Povodom izjave predsjednika Crne Gore, Jakova Milatovića, dužan sam da, radi interesa javnosti, saopštim da se u svom radu isključivo rukovodim Ustavom i zakonima i da nikada sebi ne bih dozvolio da preuzimam bilo kakva ovlašćenja koja mi ne pripadaju, pogotovo kada je riječ o Savjetu za odbranu i bezbjednost, naveo je u saopštenju Dragan Krapović, ministar odbrane. 

Jednako svjesni ovlašćenja Savjeta, moramo biti svjesni i ovlašćenja ministra odbrane koja su precizno zakonski uređena, istakao je Krapović. 

Na isti način kako mi nije namjera da ulazim u tuđa ovlašćenja zasigurno neću dozvoliti da se bilo ko drugi miješa u moja, kao ministra odbrane, poručio je ministar odbrane.

Povodom opaske predsjednika Milatovića o pohvalama na račun generala Lazarevića ističem da tom prilikom nisu iznešeni nikakvi "hvalospjevi" već je iskazano elementarno poštovanje za karijeru i doprinos generala Lazarevića, kako od strane članova Savjeta, tako i od mene kao ministra odbrane, kazao je Krapović.

Nadalje, tražio sam da general Lazarević ostane prisutan tokom rasprave o mom predlogu da bude razrješen dužnosti načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, iako je predloženo od strane predsjednika Milatovića da tokom rasprave napusti prostoriju u kojoj se sjednica Savjeta održavala.

Smatram da je sve što radim i predlažem u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore i u interesu Crne Gore i naših građanki i građana, lišeno bilo kakvog partikularnog ili dnevnopolitičkog pristupa, na način koji odgovara ozbiljnosti i dignitetu institucije na čijem sam čelu, zaključio je u saopštenju Dragan Krapović, ministar odbrane.

Komentari (2)

POŠALJI KOMENTAR

Che

Marioneta i izvrsitelj naloga БИА , AV, Sinoda SPC i ruske agenture koji zele da do kraja rasture bezbjedonosni sektor i na celna mjesta u Vojsci CG postave svoje ljude. To je istina a ovo sto on prica je manipulacija jacnoscu i dimna zavjesa

Sanja

Al 'uđi' u Ustav i zakon.ZNANJE a ne zvanje!