Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Antena M objavljuje odluku ministra Krapovića da generalu Lazareviću prestaje služba u VCG 04.09.2024.

Politika

Comments 13

Antena M objavljuje odluku ministra Krapovića da generalu Lazareviću prestaje služba u VCG 04.09.2024.

Autor: Portal Antena M

  • Viber

Ministar odbrane Dragan Krapović dva dana uporno pokušava da manipulacijama zamagli suštinu i da opovrgne ono što je eskluzivno u ponedjeljak objavila Antena M - da je načelniku Generalšataba Vojske Crne Gore, generalu Zoranu Lazareviću ukinuta odluka o produženju trajanja službe do 6. juna 2025, koju je potpisao tadašnji ministar Filip Adžić, i da mu novom odlukom služba prestaje 4. septembra. 

Stoga je Antena M odlučila da stavi tačku na Krapovićevo zbunjivanje javnosti. Objavljujemo dio dokumenta, jer nije označen kao klasifikovan a interes javnosti da zna istinu o ovom slučaju je kristalno jasan, kao nepobitan dokaz da je odlukom ministra odbrane služba generala Lazarevića u VCG prestala juče.

Ministarstvo odbrane sinoć se oglasilo saopštenjem u kojem tvrdi da ministar Krapović nije donio "nikakvo rješenje o prestanku službe brigadnom generalu Zoranu Lazareviću", označavajući portal Pobjeda kao glasilo čije navode demantuje. U podtekstu reagovanja MO jasna je namjera da se demantuje ili barem izazove nepovjerenje javnosti u sve ono što je u prethodna dva dana objavljeno povodom ovoga slučaja.

Ministar, međutim, nije reagovao na tekst "Krapovićevo vađenje", objavljen na našem portalu, u kojem je faktografski tačno i precizno, uz neophodna i stručna objašnjenja, javnost obaviještena o potezima ministra odbrane kojima želi da sprovede svoj naum i na mjesto načelnika GŠ VCG, umjesto generala Zorana Lazarevića dovede pukovnika Miodraga Vuksanovića.

Ranije juče, predsjednik države Jakov Milatović izjavio je kako je samo iz medija informisan o odluci ministra odbrane da okonča službu načelnika GŠ VCG i izbjegao da odgovori na pitanje našega novinara - kako će se osjećati kad se potvrdi da Antena M zna ono što on tvrdi da formalno ne zna.

Po Ustavu Crne Gore načelnika Generalštaba Voske Crne Gore može da postavi i smijeni jedino Savjet za odbranu i bezbjednost, koji čine predsjednik CG, Skupštine i Vlade i koji odluke donosi konsenzusom.  

Na linkovima ispod možete pročitati sve bitno u vezi sa ovim slučajem.

Komentari (13)

POŠALJI KOMENTAR

Baba Violeta

Ovako si krapoviću i Budvu vodio.... vrijeme je da te milojko smijeni tj. da podneseš ostavku

nenad_mne

Dakle, laž je i dalje nacionalni ponos? Svako ima pravo da bira kako će da živi!

PV0872

Zašto glumimo da ne znamo ZAŠTO! Mi samo evidentiramo akte izdaje a oni rade svoj posao. Krapović radi po uputama koje dobija od onih koji CG žele obezglaviti i učiniti je nesposobnom za odbranu. Vojska?Policija? ANB? Na čijoj su strani? Hoće li kao na Cetinju protiv naroda?