18 °

max 18 ° / min 10 °

Ponedjeljak

16.09.

18° / 10°

Utorak

17.09.

21° / 12°

Srijeda

18.09.

22° / 14°

Četvrtak

19.09.

21° / 15°

Petak

20.09.

24° / 14°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Krapović ne razumije pitanja Antene M: Vaš portal je objavio niz dezinformacija i neistina o smjeni Lazarevića

Politika

Comments 7

Krapović ne razumije pitanja Antene M: Vaš portal je objavio niz dezinformacija i neistina o smjeni Lazarevića

Autor: Antena M

  • Viber

Na vanrednom presu ministar odbrane Dragan Krapović demantovao je optužbe koje je juče iznio lider URA Dritan Abazović.

"Abazović ima za cilj da ovaj projekat kompromituje. Pravni uslov ovog posla je sporazum Vlade Crne Gore i Francuske. Dokumenta definišu ulogu francuske strane, pa onda optužbe važe i za francusku i za crnogorsku stranu", kaže Krapović.

Za korupciju su, kako kaže, potrebne dvije strane.

"Ja sam konsultovao sve u Ministarstvu odbrane i ne postoji poljska firma koja je uključena u ovaj posao, to je notorna neistina. Te tvrdnje su zlonamjerne", tvrdi Krapović.

Krapović kaže da na ovaj način Abazović kritikuje i svog kolegu, nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića, jer je ovaj aranžman predložen od 43. Vlade.

"Bio sam slobodan da kontaktiram kolegu Krsta Perovića, koji je ukazao da nije bilo bolje ponude od francuske. Dakle, Abazović se ovim svrstao rame uz rame sa Peđom Boškovićem, admiralom bez zvjezdica Draganom Samardžićem i Milom Đukanovićem", ukazuje Krapović.

Kako kaže, Abazoviću ovo nije prvi put.

"Abazović se dotakao i smjene načelnika Generalštaba Zorana Lazarevića, a nije htio da spomene da je jedan od uslova Mila Đukanovića za formiranje 43. Vlade bilo upravo postavljanje generala Lazarevića", tvrdi Krapović.

Krapović je kazao da je Savjet za odbranu i bezbjednost dužan da po sili zakona konstatuje prestanak funkcije načelniku Generalštaba generalu Zoranu Lazareviću.

On kaže da nije potpisao akt o penzionisanju već je, kako tvrdi, potpisao rješenje o prestanku službe koje je ranije donio Filip Adžić, ponavljajući da će Lazarević morati da bude razriješen po sili zakona.

Nakon toga novinarka Antene M je upitala ministra Krapovića da precizno objasni kakva je posljedica po sistem komandovanja i po status generala Lazarevića, odluke da mu služba u VCG prestaje 4. septembra? Zar nije apsurdno da do odluke SOB na čelu Vojske bude čovjek kome je prestala aktivna služba?

Krapović je odgovorio da ne razumije pitanje, a zatim mu je naša novinarka uputila drugo pitanje:

Saopštili ste više puta da je podmlađivanje kadra osnovni razlog što hoćete da smijenite generala Lazarevića. Koliko je to logično ako je u isto vrijeme pripremljen Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama zakona o Vojsci, kojim se predlaže da se oficirima produži sluzba u Vojsci do 58 godina. 

Krapović je odgovrio da se ne radi o Prijedlogu zakona već o nacrtu, nervozno dodajući:

"A prije nacrta taj akt je interna stvar Ministrstva odbrane koja u ovom trenutku ne znači ništa, to je naša zamisao i vrlo vjerovatno će biti predložena u četvrtom kvartalu ove godine na usvajanje Vladi Crne Gore, a nakon toga na usvajanje parlamentu. Vaš portal je objavio mnogo dezinformacija i neistina na ovu temu. Trebalo bi da budete informisani kada postavljate pitanja, ja sam vas nekoliko puta demantovao. Želim da vas pozovem da kada objavljujte ovakve stvari konsultujete Ministarstvo odbrane", rekao je Krapović.

Na pitanja novinara da li je tačno da je Hrvatska blokirala sredstava iz Evropskog mirovnog fonda, namijenja crnogorskoj Vojsci, Krapović je rekao da nema takvu informaciju i da EU tek treba da donese odluku.

Upitan da li očekuje takav potez Hrvatske rekao je da ne može da zna šta će da uradi neka druga zemlja ali kako je rekao, ne zna zašto bi to učinila.

Komentari (7)

POŠALJI KOMENTAR

nenad_mne

@Mina , ma čita on da bi bio pravovremeno i istinito informisan, ma mu je muka što i mi čitamo!

Crnogorka

Sporazum izmedju vlade Crne Gore i Francuske?Je li vlade Francuske ili privatne firme iz Francuske?Mnogo si konfuzna Krapovicu.Ovo nije nikakav odgovor niti se skinula nezakonitost obavljenog posla.Mozes da vezeš danima,odgovornost za kršenje zakona i Ustava CG ostaje.Korupcija očigledna.