23 °

max 23 ° / min 13 °

Srijeda

02.10.

23° / 13°

Četvrtak

03.10.

20° / 15°

Petak

04.10.

18° / 16°

Subota

05.10.

22° / 14°

Nedjelja

06.10.

17° / 13°

Ponedjeljak

07.10.

22° / 12°

Utorak

08.10.

21° / 13°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Milatović: Ja sam Crnogorac koji priča srpskim jezikom, to cijela Crna Gora zna

Politika

Comments 10

Milatović: Ja sam Crnogorac koji priča srpskim jezikom, to cijela Crna Gora zna

Autor: Antena M

  • Viber

Ja sam Crnogorac koji priča srpskim jezikom, ponovio je u emisiji ,,Minula neđelja” na Aplus televiziji predsjednik države Jakov Milatović.

"Cijela Crna Gora to zna, moje nacionalno opredjeljenje je Crnogorac i pričam srpskim jezikom. Ne smatram, sa druge strane, da ljudi koji govore crnogorskim jezikom manje vole ovu zemlju i obrnuto, da se neko izražava kao Srbin, pa da manje voli ovu zemlju. Ja samo te stvari nikad ne iznosim u prvi plan, a ako me neko pita odgovaram bez ustezanja i oblandi. Pravo svakog u ovoj zemlji je da kaže kojim jezikom govori", rekao je Milatović.

"Ja Ustav odlično poznajem i u njemu piše da je službeni jezik crnogorski, a da je u službenoj upotrebi i srpski jezik. Kad je u pitanju nacionalni osjećaj i jezik kojim govorim, bio sam jasan i transparentan, u poređenju sa pojedinim političarima koji su to pitanje pokušavali da izbjegnu", ocijenio je Milatović.

Pitanje jezika i nacionalnog opredjeljenja ga, kako kaže, ne determiniše, niti ga stavlja u prvi plan.

"Ja sam prije svega ekonomista, ostvaren čovjek na profesionalnom planu, suprug, otac, roditelj, čovjek koji se vratio u Podgoricu i u Crnu Goru", zaključio je Milatović.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

zordan

I jedno i drugo , ni jedno ni drugo - ni voda ni vino , skola demokrata . Jedino sto je sigurno je da mu je SPC iznad CrneGore . 3,14 !

Anthropos

Priznajem da ne znam (nije mi jasno) zašto Crnogorac ne govori crnogorskim jezikom? Je li se presjednik rodio sa znanjem stranog jezika? Valjda je prve riječi - i ijekavicu - naučio na crnogrskom Uzgred, uspješno se frlja sa padežima - na tipično crnogorski način? I zašto je tako ponizan pred AV?

Marina

Na djelu providna demagogija “predśednika SVIH građana”. Ne znam samo kako se LITIJAŠENJE,USTOLIČENJE SA 10-tak POBIJENIH CRNOGORACA(pa što) i otimanje CRNOGORSKOGE sakralne i kulturno-istorijske baštine od strane okupatorske države(one čijim jezikom kaže da govori) uklapa u nacionalno Crnogorstvo.