13 °

max 21 ° / min 12 °

Utorak

17.09.

21° / 12°

Srijeda

18.09.

23° / 15°

Četvrtak

19.09.

22° / 15°

Petak

20.09.

24° / 15°

Subota

21.09.

24° / 15°

Nedjelja

22.09.

23° / 15°

Ponedjeljak

23.09.

23° / 15°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić ne da Milatoviću pare za organizaciju samita Brdo–Brioni

Izvor: Agencija Mina

Politika

Comments 10

Spajić ne da Milatoviću pare za organizaciju samita Brdo–Brioni

Izvor: Dan

Autor: Antena M

  • Viber

Vlada nije odborila zahtjev Kabineta predsjednika Crne Gore za sredstva za organizaciju regionalnog skupa Proces Brdo–Brioni, koji 7. i 8. oktobra treba da se održi u Tivtu, saznaje "Dan" iz nezvaničnih, ali pouzdanih izvora bliskih kabinetu predsjednika Jakova Milatovića.

Proces Brdo–Brioni treba da se održi u hotelu "Ridžent" u Porto Montenegru, ali je organizacija sada dovedena u pitanje, potvrđeno je i Portalu Antena M.

Inače, Milatović je tokom posjete Sloveniji sa predsjednicom te države Natašom Pirc Musar dogovorio da Crna Gora bude domaćin ovogodišnjeg samita.

 

– Čim smo dobili organizaciju ovog samita, kabinet predsjednika Milatovića počeo je pripreme i obratio se Vladi zbog finansija, što je, inače, uvijek i bila praksa. To je bilo još prošle godine i trebalo je da ta sredstva budu obezbijeđena kroz budžet. Tada je Vlada saopštila da novca nema i da će ove godine obezbijediti sredstva, što, očigledno, nije učinjeno – kaže sagovornik "Dana" blizak kabinetu predsjednika države, koji je želio da ostane anoniman.

Sada je sasvim očigledno da kohabitacija između predsjednika Milatovića i premijera Milojka Spajića ne funkcioniše na najbolji način i da se sve češće primjećuju potezi, kao što je ovaj, koji se mogu pripisati njihovom ličnom odnosu. Međutim, u konkretnom slučaju to predstavlja problem čitave države jer može dovesti u pitanje i njenu međunarodnu reputaciju.

Prosto je teško povjerovati da država koja ima jednu od najglomaznijih vlada i administracija i koja troši pare šakom i kapom na funkcionere svih vrsta nema novca da finansira jedan međunarodni skup od državnog značaja na visokom nivou.

Proces je godišnji multilateralni događaj na Zapadnom Balkanu. Pokrenuli su ga 2013. tadašnji hrvatski predsjednik Ivo Josipović i njegov tadašnji slovenački kolega Borut Pahor. Prvi zvanični sastanak održan je na Brdu pri Kranju u Sloveniji. Glavni fokus procesa je proširenje Evropske unije zemljama zapadnog Balkana.

Samitu obično prisustvuju najviši predstavnici država zapadnog Balkana, uz predsjednike Slovenije i Hrvatske, koje su članice Evropske unije.

Prošle godine ovaj samit je održan u Sjevernoj Makedoniji i na njemu je učestvovao i Jakov Milatović.

Komentari (10)

POŠALJI KOMENTAR

Di

Još jedan dokaz da ovu Vladu ne zanimaju takvi skupovi gdje učestvuju države EU. Iako su "na priču" za EU stvar je evidentna. Naravno radi se o proširenju EU i članstvu država Zap. Balkana. Ali četnici neće u EU, zato neće ni organizaciju skupa. Narode, opameti se, zar ne vidiš đe te vode.

čitalac

Ovo je stara DPS šema, samo što je ranije funkcionisala sa hotelom Splendid. Umjesto da plati porez državi, tada hotel Splendid a danas hotel Ridžent, organizuje nekoliko ovakvih skupova i prebije dug za porez. Izvinite, ali građanima je potrebnije da Ridžent plati porez državi, nego vaši provodi.

Belvedersko srce

Boze ove tuge i muke Zlo od Goreg. Obojica ne zaslužuju da video u državu. Dako se osvesti o i spasimo što se spasti može. Ubili su obrazovanje sport kulturu. Uništili grad. Sve puno smeća. Stadiona nema. Uzas uzas uzas. Milo vrati se. Molimo te. Učini to. Nedaj državu neznalicama