16 °

max 18 ° / min 15 °

Četvrtak

03.10.

18° / 15°

Petak

04.10.

18° / 16°

Subota

05.10.

20° / 14°

Nedjelja

06.10.

16° / 12°

Ponedjeljak

07.10.

19° / 11°

Utorak

08.10.

19° / 12°

Srijeda

09.10.

16° / 14°

Podijeli vijest sa nama.

Dodaj do 3 fotografije ili videa.

Maksimalna veličina jednog fajla je 30MB

minimum 15 karaktera

This site is protected by reCAPTCHA and the Google. Privacy Policy and Terms of Service apply.
Spajić: Predsjednik Milatović želi da vodi Vladu, ali mu neće poći za rukom; Želi da radnici ne osjete Evropu sad 2 u oktobru

Izvor: Antena M

Politika

Tag Video
Comments 4

Spajić: Predsjednik Milatović želi da vodi Vladu, ali mu neće poći za rukom; Želi da radnici ne osjete Evropu sad 2 u oktobru

Autor: Antena M

  • Viber

Predsjednik Vlade Milojko Spajić sazvao je konferenciju za medijie zajedno sa ministarkom saobraćaja Majom Vukićević i direktorom kompanije “Monteput” Milanom Ljiljanić.

Povod konferencije za medije bio je raspisivanje tendera za idejni program obilaznice oko Podgorice.

"Obilaznica povezuje Smokovac i autoput i taj koridor koji ide prema sjeveru, pa i prema Zapadu, odnosno prema Nikšiću. Na taj način ćemo da rateretimo dobar dio saobraćaja kroz centar grada. U budućnosti će autoput da ide od Podgorice do Budimpešte", kaže Spajić.

Projektat je vrijednosti oko 200 miliona, više od 10 kilometara je dužina predmetne dionice i to je jedna od 18 dionica, objašnjeno je na konferenciji.

Direktor Monteputa saopštio je da bi definisanje idejnog projekta trebalo da završi u roku od 10 mjeseci, pa bi se tada krenulo i u eksproprijaciju zemljišta. Završetak dionice planiran je za 2029.

Ministarka saobraćaja Maja Vukićević saopštila je da će do kraja godine biti potpisan ugovor sa izvođačem radova.

Spajić: Milatović hoće da upravlja Vladom

Na pitanje u vezi sa "Evropa sad 2" zakonima i navodima predsjednika države Jakova Milatovića da je premijer Milojko Spajić sarađivao sa DPS-om i kabinetom Mila Đukanovića, premijer odgovara da predsjednik ne želi povećanje zarada i penzija.

"Predsjednik pokušava da vodi Vladu, ali mu to neće uspjeti. On nije potpisao ni zakone koji su bili potrebni za IBAR, međutim nije uspio da opstruira naš put ka EU. Predsjednik želi da radnici u oktobru ne osjete Evropu sad 2", tvrdi Spajić.

Zbog predsjednikovih opstrukcija, Spajić će odložiti put u Njujork jer će, kaže, morati da se bavi ovim programom dok se on ne usvoji.

Spajić pojašnjava, odgovarajući na pitanja novinara, da je predsjednik imao najveći budžet do sada, kao i da postoji zahtjev Milatovića da se izmire troškovi fotografisanja u visini od milion i sto eura.

Govoreći o Brdo-Brioni samitu Spajića kaže da Vladi od predsjednika Milatovića nije stigao nikakav zahtjev za finansiranje tog događaja i dodao da budžet kabineta predsjednika nije bio nikada veći.

"Čuli smo predsjednika da će se on svakako održati bez ovoga budžeta, pozdravljamo taj jedan ekonomičan potez i vidjeli smo da u suštini nije bilo ni potrebe za tim novcem", kazao je Spajić.

Potvrđena informacija Antene M: Promijenjena trasa autoputa kroz Andrijevicu

Pitanje novinara Antene M je da li je tačna informacija da se mijenja trasa autoputa kroz Andrijevicu, s obzirom na naša saznanja da je došlo do izmjene plana zbog problema sa eksproprijacijom vlasničkog zemljišta.

Na pitanje je odgovorila ministarka Vukićević, kazavši da je od početka postojao zahtjev mještana Kralje da trasa ne prođe kroz to mjesto.

"Imamo novu trasu sa kojom smo zadovoljni", rekla je Vukićević.

Dirketor Monteputa Milan Ljiljanić rekao je da postoji komunikacija sa svim mjesnim zajednicama,

"Dobili smo zahtjev za iznalaženje novog rješenja kako se ne bi rušilo 35 objekata. Tim rješenjem izbjegavamo rušenje i spuštamo autoput u zoni od Trešnjevika ka Andrijevici", kaže Ljiljanić.

Spajić je za kraj saopštio da je laž i neistina da će se penzije smanjiti.

"N postoji šansa da će doći do smanjenja penzija. One će samo da rastu, a ja sam lično garant svega toga, kao što sam uvijek i bio", zaključio je Spajić.

Konferenciju pogledajte na linku:

Komentari (4)

POŠALJI KOMENTAR

Milena

@Delboj Apsolutno se slazem sa Vama,ovo je prevarantska igra dvojice apostola,po Vucicevom nalogu,da bi se opet zaveli naivni ljudi,a nakon izbora bi nastavili zajedno do unistenja Crne Gore i interesa gradjana,zato narode ako se upecate,moci cete samo da nja..te.

Delboj

Do prije pola godine, Milatovic je izigravao Srbina, a Spajic Crnogorac. Sad vec je obratno. I tako ce se Jos jednom promijesati, da zbune gradjansko glasacko tijelo, a u stvari primaju naredne od izstog gazde, van CG.

Radivoje

Penzioneri, On vam licno garantuje. Ej.... Licno. Koji kralj.